Nelly Furtado lahjoitti Libyan johtajan rahat hyväntekeväisyyteen

Nelly Furtado sai Libyan johtajalta Gaddafilta miljoona dollaria esiinnyttyään tämän yksityistilaisuudessa. Sorrettujen Libyan kansalaisten innoittamana tähti aikoo antaa kaiken hyväntekeväisyyteen.

Laulaja Nelly Furtado on yksi monista tähdistä, joille Libyan johtaja Moammar Gaddafi on viime vuosina maksanut päätähuimaavia summia siitä hyvästä, että on saanut tähden esiintymään yksityistilaisuudessaan. Furtado on nyt ilmoittanut Twitter-päivityksessään aikovansa lahjoittaa summan hyväntekeväisyyteen Libyan kansalaisten kapinan seurauksena.

– Vuonna 2007 sain miljoona dollaria (noin 723 000 euroa) Gaddafin klaanilta esiinnyttyäni 45 minuuttia heidän vierailleen hotellissa Italiassa. Aion lahjoittaa rahat hyväntekeväisyyteen, Furtado kirjoitti.

Rolling Stone -lehti on ilmoittanut usean artistin hyväksyneen massiivisia summia rahaa esiinnyttyään Gaddafille ja tämän suvulle lähivuosien aikana. Vuonna 2008 R&B-tähdet Beyoncé ja Usher kertoivat esiintyneensä Gaddafin pojan, Libyan kansallisen turvallisuusneuvonantajan Muatassimin uudenvuoden bileissä Karibian St. Bartsin saarella. Myös Popdiiva Mariah Carey otti vastaan miljoona dollaria esiinnyttyään Gaddafin suvun juhlissa. Vuonna 2005 räppäri 50 Cent esiintyi ennen Muatassimia filmifestivaaleilla.

Musiikkiteollisuuden asiantuntijat sanovat, että nyt muilla Gaddafille esiintyneillä artisteilla on paineita seurata Nelly Furtadon esimerkkiä.

– Kun näin Beyoncén, Usherin ja muut tähdet juhlimassa näiden Libyan kriminaalien kanssa, teki mieleni oksentaa. Nämä ihmiset ovat varastaneet kymmeniä miljardeja dollareita kansaltaan saadakseen näitä hyvin varakkaita amerikkalaisia ja brittiläisiä pop-tähtiä osallistumaan juhliinsa, entinen Reprise Recordsin toimitusjohtaja Howie Klein kertoo Rolling Stones -lehdelle.

Metallican, Billy Joelin ja Rod Stewardin edustaja Dennis Arfa oli toista mieltä.

– Kaikki artistit eivät ole ihmisrakkaita. Useimmissa tapauksissa ahneus vie voiton, Arfa sanoo.

MTV3/Helmi

Lähde: Huffingtonpost.com

Kuvat: Getty Images

Lue myös:

    Videot

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja