Neljää miestä syytetään 298 ihmisen murhasta – oikeudenkäynti malesialaisen matkustajakoneen pudottamisesta alkoi

2:32
Tällainen BUK-ohjusjärjestelmä, jolla malesialaiskone ammuttiin alas

Hollannissa on alkanut oikeudenkäynti malesialaisen matkustajakoneen alas ampumisesta Itä-Ukrainassa heinäkuussa 2014. Syytettynä on kolme venäläistä ja yksi ukrainalainen.

Heitä syytetään osallisuudesta Malaysia Airlines -yhtiön koneen pudottamiseen ja 298 ihmisen murhaan.
Oikeudenkäynnissä syytetään venäläisiä Igor Girkiniä (Strelkov), Sergei Dubinskia ja Oleg Pulatovia sekä ukrainalaista Leonid Hartshenkoa. Kukaan ei ole ilmestynyt paikalla oikeudenkäyntiin, mutta Pulatovia edustaa salissa hollantilainen asianajaja.
Oikeutta käydään Haagin käräjäoikeudessa, joka on koolla lähellä Amsterdamin Schipholin lentokenttää.

Pudotettiin Buk-ilmatorjuntaohjuksella

Oikeuden puheenjohtaja Hendrik Steenhuis keskittyi istunnon aluksi käymään läpi oikeudenkäynnin käytännön järjestelyjä sekä suuren kansainvälisen mielenkiinnon aiheuttamia erikoisjärjestelyjä.

Steenhuisin mukaan myös uhrien omaisilla on oikeus tulla kuulluksi oikeudessa menetyksensä henkilökohtaisista seurauksista.

Hollannin johtaman kansainvälisen rikostutkinnan mukaan kone pudotettiin Itä-Ukrainan kapinallisten alueelta laukaistulla Buk-ilmatorjuntaohjuksella. Ohjuslavetti oli tuotu Venäjältä ja kuului Venäjän asevoimille.
Venäjä on kiistänyt osallisuutensa eikä ole myötävaikuttanut tutkimuksiin.
Malaysia Airlines -yhtiön lento MH17 oli matkalla Amsterdamista Kuala Lumpuriin. Kaikki koneessa olleet 298 ihmistä saivat surmansa.
 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja