Neljä poliisia sai rikossytteet Ranskassa liittyen mustan musiikkituottajan pahoinpitelyyn

2:37
Hurja video: Ranskan mielenosoitukset ärtyivät mellakoiksi – uusi poliisien kuvaamiseen liittyvä laki on kuumentanut tunteita ympäri maata

Ranskassa neljä poliisia on saanut syytteet liittyen mustan musiikkituottajan pahoinpitelyyn Pariisissa. Kaksi heistä on kiinniotettuina, kaksi vapautettuna takuita vastaan.

Poliisien rikosnimikkeet koskevat muun muassa viranomaisten tarpeetonta väkivallan käyttöä. Syyttäjä oli toivonut, että poliisit olisivat saaneet syytteet myös rasistisisista solvauksista.

Kolme poliiseista sai syytteet myös petoksesta, joka liittyy ilmeisesti siihen, että nämä olivat väärentäneet tapausta koskeneen poliisiraportin.

Videolle kuvattu mustan musiikkituottajan pahoinpitely on nostanut Ranskassa laajaa keskustelua rasismista.

Poliisit seurasivat miestä ja alkoivat hakata tätä

Tapahtumat saivat alkunsa, kun studiolleen matkalla ollut tuottaja pysäytettiin aiemmin tässä kuussa Pariisissa, koska hän ei käyttänyt kasvomaskia ja koska tämä oli haissut kannabikselle.

Tämän jälkeen kolme poliisia seurasi tuottajaa studioon ja alkoi hakata häntä.

Neljäs poliiseista taas heitti studion sisälle kyynelkaasupanoksen ja pakottivat siellä olleet ihmiset tulemaan ulos. Myös heitä hakattiin.

Lisäksi tuottaja on kertonut, että poliisit solvasivat häntä rasistisesti teon aikana.

Tapahtumat tallentuivat studion valvontakameralle, ja materiaali julkaistiin myöhemmin Loopsider-verkkosivulla.

Uusi lakialoite saanut kritiikkiä

Tapaus on nostanut myös keskusteluun uuden lain, joka rajoittaisi virkatehtävissä olevan poliisin kuvaamista. Laki on hyväksytty Ranskan parlamentin alahuoneessa, mutta vaatii vielä ylähuoneen eli senaatin hyväksynnän.

Lauantaina Pariisissa järjestettiin protesti lakia vastaan, joka päättyi yhteenottoihin mielenosoittajien ja poliisin välillä.

Mielenosoittajien mukaan mustaan tuottajaan kohdistuneesta pahoinpitelystä ei olisi voitu jakaa kuvamateriaalia, mikäli laki olisi jo voimassa.

Presidentti Emmanuel Macron on kutsunut tapahtumia shokeeraavaksi, mutta kriitikot ovat vaatineet Macronia luopumaan laista. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja