Neljä naista syyttää Russell Brandia seksuaalirikoksista

Neljä naista syyttää brittikoomikko Russell Brandia muun muassa seksuaalisesta häirinnästä. Asia käy ilmi The Sunday Timesin, The Timesin ja Channel 4:n yhteisselvityksestä.

Naisten kertomukset sijoittuvat vuosille 2006–2013. Yhden naisen mukaan Brand raiskasi hänet kodissaan Los Angelesissa. Toinen nainen kertoi taas olleensa 16-vuotiaana alistavassa parisuhteessa tuolloin 31-vuotiaan Brandin kanssa.

Brand on kiistänyt syytökset ja kutsuu niitä "aggressiivisiksi hyökkäyksiksi".

BBC ja Channel 4 ovat kertoneet aloittavansa omat tutkintansa syytöksistä, sillä Brand työskenteli molemmille naisten kertomuksien aikoihin.

Brand on työskennellyt muun muassa koomikkona ja juontajana. Hän on tullut tunnetuksi provosoivasta tyylistään. 2000-luvun alussa hän sai potkut MTV-musiikkikanavalta ilmestyttyään töihin WTC-iskujen jälkeisenä päivänä Osama bin Ladeniksi pukeutuneena. Myöhemmin hän myönsi olleensa huumeiden vaikutuksen alaisena, kertoo BBC.

Brand on ollut aktiivinen myös sosiaalisessa mediassa. Hän on julkaissut esimerkiksi videoita koronasta, joiden on katsottu vähintään flirttailevan salaliittoteorioiden kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat