Nea Kivelä teki kilpa-aerobicin suomalaishistoriaa – "En ole osannut edes haaveilla"

Turun Urheiluliiton Nea Kivelä saavutti perjantai-iltana historiallisesti kilpa-aerobicin maailmanmestaruuspronssia Portugalin Guimaraesissa järjestetyssä naisten MM-yksilöfinaalissa. Kivelästä tuli ensimmäinen suomalainen, joka on saavuttanut aerobicissa mitalin Kansainvälisen voimisteluliiton FIG:n MM-kisoissa.

Fisaf-liiton MM-kilpailuissa suomalaiset ovat saavuttaneet vuosien saatossa useita mitaleita.

Alkukilpailussa viidenneksi sijoittunut Kivelä summasi finaalissa pisteet 20,050. Ukrainan Anastasiia Kurashvili nappasi MM-kultaa pistein 20,950, ja Turkin Ayse Onbasi otti hopeaa pistein 20,350.

–  Tämä mitali on jotain, josta en ole osannut edes haaveilla. Tässä menee hetki ennen kuin edes tajuan, mitä juuri tapahtui, onnellinen Kivelä äimisteli Voimisteluliiton tiedotteessa.

–  Lähdin finaaliin ilman paineita nauttimaan. Tänään todella nautin lavalla, ja tulos oli parempi mitä osasin ikinä odottaa.

Ryhmien alkukilpailussa Turun Urheiluliiton ryhmä oli yhdeksäs ja jäi MM-finaalin ulkopuolelle ensimmäiselle varasijalle. Joukkueessa kisasivat Kivelän lisäksi Linn Agha, Adeelia Koponen, Kaisa Seppälä ja Siiri Soirinen.

MM-kilpailut päättyvät lauantaina, ja Suomella on edustus aerodance-sarjan finaalissa. Turun Urheiluliiton ja Valkeakosken Voimistelijoiden yhteistyöjoukkue oli sarjan alkukilpailussa kuudes.

Joukkueeseen kuuluvat Kivelä, Koponen, Seppälä, Soininen, Fiona Löppönen, Emilia Rantala, Nea Vainio ja Kia Österholm.