NBA-pelaajat yhteisymmärrykseen kauden alkamisesta – Susijengin päävalmentaja kommentoi kuumaa kysymystä Lauri Markkasesta: "Jokainen voi itse laskea"

Koripalloliiga NBA:n pelaajat ovat päässeet sarjan kanssa yhteisymmärrykseen tulevasta kaudesta, joka alkaisi ehdotuksen mukaan joulukuun 22. päivä ja käsittäisi 72 runkosarjaottelua.

Asialle odotetaan seuraavaksi vahvistusta liigan hallitukselta.

NBA-kausi on käynnistynyt tavallisesti lokakuun lopussa, mutta tällä kertaa sen alkua lykätään ja pelien määrää vähennetään koronaviruksen vaikutusten vuoksi.

Vielä ei tiedetä, miten päätös vaikuttaa Chicago Bullsin Lauri Markkasen mahdolliseen Susijengiin liittymiseen marraskuun EM-karsintaotteluissa.

Suomi kohtaa Espoon EM-karsintakuplassa marraskuun 28. ja 30. päivä Serbian ja Georgian. NBA-joukkueiden harjoitusleirien on määrä alkaa joulukuun ensimmäinen päivä.

Yhdysvaltojen terveysviranomaiset ovat ilmaisseet huolensa pelaajien turvallisuudesta erittäin nopean aikataulun edessä.

Lokakuun puolivälissä Los Angeles Lakersin juhliin päättyneen viime kauden ja joulukuun 22. päivä käynnistyvän uuden sesongin väliin jäävät 71 päivää merkitsisivät NHL:n, NBA:n, MLB:n ja NBA:n historian lyhyintä harjoituskautta. 

MTV Urheilu tavoitti Susijengin päävalmentajan Henrik Dettmannin, joka ei vielä osannut kommentoida uutisen vaikutuksista Markkasen käytettävyyteen EM-karsinnoissa.

– En lähde arvailemaan mitään. Jokainen voi itse laskea. Mitä myöhemmin kausi olisi alkanut, sitä helpompi sieltä olisi ollut lähteä.

– Jos ajatellaan Atlantin toiselta puolelta katsottuna, uutinen varmaan vähentää Markkasen mukana olemisen mahdollisuutta. Jos taas ajatellaan Markkasen omasta näkökulmasta, mikäs sen parempaa olisi kuin pelata ja harjoitella vastuullisessa roolissa, jollaiseen hän pyrkii myös Chicago Bullsissa. Yleensä valmentajat kuitenkin haluavat pelaajansa silloin kun harjoitukset alkavat, Dettmann spekuloi. 

Lue myös:

    Uusimmat