Näyttelijät kertovat: Tällaista oli meno Salkkarit-studiolla silloin, kun sarjaa alettiin esittää: "Sitä ei ikinä lähetetty ulos"

Sami ja Monika Salkkareiden kulisseissa 33:56
Katso dokkumenttisarja Salatut elämät -kulisseista

Salatut elämät -sarjan 25-vuotisen taipaleen kunniaksi sarjan kulisseista julkaistaan dokumentti.

Salatut elämät täyttää tammikuussa 25 vuotta. Juhlan kunniaksi julkaistaan Sami ja Monika Salkkareiden kulisseissa -dokumentti, jossa juontajina toimivat Salkkarit-tähdet Sami Uotila ja Monika Lindeman sukeltavat sarjan kulisseihin ja tutustuvat sen tuotannossa häärivien ammattilaisten työtehtäviin.

Dokumentin alussa Salkkareissa aina alkumetreiltä saakka mukana olleet näyttelijät Tommi Taurula (Kari Taalasmaa), Esko Kovero (Ismo Laitela), Pete Lattu (Kalle Laitela) ja Sami Uotila (Aki Nikkinen) muistelevat aikaa, kun Salkkarit alkoi pyöriä televisiossa.

Sarjan tuotanto alkoi noin puoli vuotta ennen Salkkareiden ensimmäistä tv-esitystä. Kuvaukset siis alkoivat syksyllä 1998.

– Teimme ensin yhden treeniviikon ruotsalaisen ohjaajan kanssa. Kuvasimme ensimmäisen blokin (kuuden jakson kokonaisuuden) ja sitten kuvasimme sen uudestaan. Sitä ei ikinä lähetetty ulos, se oli treeniä, Lattu muistelee.

Kuvauksissa vallitsi nelikon mukaan sähköinen tunnelma. 

– Johtui varmaan siitä, että Salkkareista oli lanseerattu Suomen suurin päivittäissarja, Kovero sanoo.

– Luulen, että kaikilla oli sellainen käsitys, että nyt tehdään jotain, mitä ei olla koskaan ennen tehty, Uotila säestää.

Kun ensimmäisiä Salkkarit-jaksoja alkoi tulla ulos, kokoontuivat näyttelijät studiolla olevaan aulatilaan katsomaan, millaista jälki oli. Tunnelma oli jännittynyt ja innostunut. 

Käsikirjoituksia puolestaan päntättiin ja luettiin harjoituksenomaisesti studion keittiössä. Yksi käsikirjoittaja otti sekuntikellolla aikaa saadakseen käsityksen dialogien pituudesta. Jaksojen pituudet kun ovat hyvin tarkkoja. 

Näyttelijöiden mukaan kameroiden takana on aina työskennellyt äärimmäisen ammattitaitoista porukkaa. 

– Suomen huippua. Tämä on semmoinen mylly, että monet, jotka ovat lähteneet, ovat palanneet takaisin jossain vaiheessa, Taurula sanoo.

Salatut elämät on tauolla. Jaksot katsottavissa myös MTV Katsomossa.

Lue myös:

    Uusimmat