Näyttelijän uskomattoman huono tuuri: kahdeksan auto-onnettomuutta!

Ritva Oksanen on puhunut vuosien aikana avoimesti elämänsä haasteista, joita on riittänyt yhden ihmisen tarpeisiin. Valoisa näyttelijä ei silti halua rypeä menneissä.

Tapahtumaköyhäksi Ritva Oksasen elämää ei voi nimittää. Vuosiin on mahtunut koko joukko haasteita aina kahdesta avioerosta alkoholismiin, syöpään ja useampaan autokolariin.

Vuonna 1984 Oksasen elämä sai uskon myötä uuden suunnan. Sittemmin näyttelijä on kulkenut eteenpäin Taivaan Isältä saamiensa eväiden turvin. Takavuosien kipupisteet ovat ollutta ja mennyttä.

− Aluksi oli tärkeää, että sain puhutuksi asioista, mutta enää en jaksa olla alkoholismin mannekiini. 23 vuotta olen ollut raittiina, Oksanen kertoi viime keväänä Studio55.fille.

Perhe on tärkeä

Uskon ohella Oksasen tukena on perhe: neljä tytärtä ja kuusi lastenlasta. Äidin ja tytärten suhde hioutui tiiviiksi 1980-luvulla, kun Oksanen jäi yksinhuoltajaksi.

− Vaikka se oli oma valinta, kyllä leivän hankkiminen viidelle oli alkuun vaikeaa. Ensimmäinen vuosi oli haastava, mutta pikku hiljaa kaikki vain järjestyi.

Suhde aikuistuneisiin tyttäriin on säilynyt vuosien saatossa hyvänä. Äiti uskaltaa luottaa, että tytärten siivet kantavat.

− Olemme viikoittain yhteydessä, mutta en minä heille koko ajan viestittele. Sen verran ilmoitan, että missä milloinkin olen.

Auto-onnettomuudesta toiseen

Ottaen huomioon, että auto on liikkuvaisen näyttelijän tärkeä työväline, ei voi kuin ihmetellä Oksasen epäonnea menopelin suhteen. Näyttelijän kohdalle on osunut kokonaiset kahdeksan auto-onnettomuutta: kaikki päälleajoja, joista kaksi vakavia tapauksia.

− Tuolloin olin sairaalassa 18 tikkiä päässä. Olen saanut kuntouttaa itseäni, Oksanen sanoo.

Päälleajojen sumaan mahtuu myös kohtaaminen linja-auton kanssa Stockmannin tavaratalon edessä. Viimeisimmässä tapauksessa roska-auto peruutti Oksasen auton päälle. Korjaamo on tullut tutuksi.

− Ensimmäisen päälleajon jälkeen oli vain pakko mennä takaisin rattiin, vaikka olin niin sokissa, että ajoin punaisia. Onneksi ajoin Tampereelta Helsinkiin. Matka oli niin pitkä, että siinä ehti tottua.

Ajokammoa onnettomuudet eivät ole aiheuttaneet. Tätä nykyä Oksanen ei kuitenkaan hyppää rattiin kylmiltään. Näyttelijä tarkastaa ennen jokaista ajoa auton kunnon ja laittaa lopuksi kädet ristiin.

− Minulle uskonvapaus tarkoittaa sitä, että minä uskon. Sanon, että Herra, ota hullut ja hirvet pois tieltä.

Studio55.fi/Jenni Kokkonen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja