Näyttelijä Teemu Lehtilä esitti Salkkareissa aikoinaan kahta hahmoa samaan aikaan – näin hänet muutettiin Aarosta Eeroksi: "Lisäkkeitä oli 56"

Teemu Lehtilä esitti Salkkareissa aikoinaan kahta hahmoa samaan aikaan.

Näyttelijä Teemu Lehtilä on tähdittänyt Salattuja elämiä jo vuosikausia. Lehtilän esittämä Aaro Vaalanne nähtiin Salkkareissa ensimmäisen kerran vuosina 2004–2006, jonka jälkeen hahmo on palannut ja taas poistunut Pihlajakadulta muutamaan otteeseen. Viimeisimmän kerran Aaro teki paluun Salkkareihin vuonna 2017 ja on siitä saakka seikkaillut sarjan juonikuvioissa.

Sen lisäksi, että Lehtilä on esittänyt Salkkareissa Aaroa, hän näytteli vuosina 2007–2009 myös Aaron kaksoisveljeä Eeroa. Lehtilän mukaan kahden hahmon esittäminen samanaikaisesti oli valtavan rikas, hieno ja haastava kokemus. 

– Se on se kolikon kääntöpuoli. Hyvä ja paha, hän kertoo MTV Uutisille.

Lehtilän mukaan kohtaukset, joissa sekä Aaro että Eero esiintyivät, olivat pitkä prosessi toteuttaa.

– Ensin kuvattiin kaikki Aaron suunnat, jonka jälkeen tehtiin maskimuutos ja minulle lyötiin 56 irtolisäkettä päähän. Eerolla oli sellainen poninhäntä, muistaakseni lisäkkeitä oli 56 ja siihenhän meni tietysti aikaa. Sitten kuvattiin Eeron suunnat. Siinä maskin aikana naksautettiin tavallaan tunnelma toiseen hahmoon, Lehtilä kertoo.

Lehtilä muistaa joidenkin sarjan katsojien luulleen, että Aarolla ja Eerolla oli eri näyttelijät.

– Ihmeteltiin, että miten on voitu löytää noin samannäköinen (näyttelijä), hän muistelee nauraen.

Aaro tunnettiin Salkkareissa aikoinaan narsistisena pahantekijänä, mutta muistinmenetyksen myötä hahmo on nykyisin huomattavasti aiempaa inhimillisempi. Ennen muistinmenetystä Aaro ennätti kuitenkin tehdä Salkkareissa lukuisia kammottavia asioita.

Mikä Aaron temppu on jäänyt hahmoa näyttelevän Lehtilän mieleen kaikkein ikävimpänä? Näyttelijä toteaa, että niitä on paljon.

– Se oli aika härski liike esimerkiksi, kun hän löi aikoinaan äitiään halolla päähän ja vei kellariin. Mutta Aaro oli kuitenkin sen verran hentomielinen, että antoi äidilleen hillopurkin siihen viereen, jos tulee nälkä, eli ei aivan läpeensä paha, Lehtilä nauraa. 

Salatut elämät ma-to MTV Katsomossa ja klo 19.30 MTV3-kanavalla. Seuraavan viikon jaksot perjantaisin MTV Katsomo + -tilauksella. 

Lue myös:

    Uusimmat