Näyttelijä Seela Sella ymmärtää Hitleriä, vaikka onkin juutalainen: "Hitlerissä tulee esille kaikki ihmisen puolet"

Seela Sella paljastaa, onko jokin rooli vielä tekemättä 2:08
Katso videolta, tuntuuko Seela Sellasta, että jokin rooli on vielä tekemättä.

Näyttelijä Seela Sella nähdään Hitlerinä näytelmässä Hitler ja Blondi. 

Näyttelijä Seela Sella, 86, on kasvanut juutalaisuuden keskellä, mutta on kääntynyt itse juutalaiseksi vasta vuonna 1969. Voisi ajatella, ettei juutalaisia vainonnut Saksan hirmuhallitsija Adolf Hitler  ainakaan olisi yksi henkilö, jota Sella haluaa näytellä.

Yhtenä päivänä monta vuotta sitten ohjaaja Michael Baran kysyi, ketä Sella haluaisi vielä näytellä. Sella nosti esiin juuri Hitlerin.  

– Sitten kirjoitettiin näytelmä, jossa on Hitler. Kokemus oli mielenkiintoinen, koska täytyi ymmärtää, ettei kukaan synny hirviönä. Eihän näytelmää voi alkaa tekemään niin, että näyttelee sitä tulosta, sitä hirviötä. Vaan lähdetään tutkimaan, miten hän olisi voinut ajatella, minkälainen lapsuus oli, mitkä on rakentaneet tätä ihmistä eteenpäin. Jokaisella ihmisellä on kasvuvaihe, mistä hän saa pohjan, mistä hän saa ympäristöstä vaikutteita ja mikä hänestä lopulta tulee. Siinä tuli sellainen käsitys, minkä takia hän oli sitä, mitä hän oli sitten lopuksi, Sella kertoi Viiden jälkeen -ohjelmassa 29. syyskuuta. 

Sella kertoi, että hänen on pakko ymmärtää roolejansa, mitä tekee. Myös Hitleriä. 

– Minun on pakko ymmärtää, mitä hän ajattelee sillä hetkellä. Mistä ne ajatukset kumpuavat, mistä tunteista ja tilanteista? Hitlerissä tulee esille kaikki ihmisen puolet. Jokaisessa meissä on niitä samoja puolia ja asioita. Siksi nykyään korostan, miten hirvittävän tärkeää on varhaiskasvatus ja lapset, jotka saavat sieltä vaikutteita elämäänsä. Että ne vaikutteet olisivat oikeaan suuntaan. Siellä rakennetaan tulevaisuus. Jos pohja on oikea, niin aika nuorena voi huomata, että tuonne en lähde, Sella selvensi. 

Sella nähdään lokakuussa näytelmässä nimeltään Hitler ja blondi Suomen Kansallisteatterissa. 

Katso videolta, tuntuuko Seela Sellasta, että jokin rooli on vielä tekemättä. 

Alla olevalta videolta voit katsoa Seela Sellan haastattelun kokonaisuudessaan.

Hitlerin rooliin palaava Seela Sella kertoo, miten nuoruuden kokemukset SS-kenraalin lesken kanssa vaikuttivat häneen 19:23
Hitlerin rooliin palaava Seela Sella kertoo, miten nuoruuden kokemukset SS-kenraalin lesken kanssa vaikuttivat häneen.

Juttua muokattu 2.10. klo 10.00: Korjattu Helsingin kansallisteatteri Suomen Kansallisteatteriksi. 

Lue myös:

    Uusimmat