Näyttelijä, piispa ja korona-ajalta tuttu ylilääkäri: Tämä kolmikko päättää Finlandia-palkintojen saajista

Suomen Kirjasäätiö on nimennyt vuoden 2022 Finlandia-palkintojen lautakunnat sekä valitsijat. Tietokirjallisuuden, lasten- ja nuortenkirjallisuuden sekä kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinnot ovat kukin arvoltaan 30 000 euroa.

Ehdokkaat julkistetaan 8.-10. marraskuuta ja palkitut 30. marraskuuta. Kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinnon valitsee piispa Mari Leppänen. Enintään kuusi kirjaa ehdokkaiksi valitsee valintalautakunta, jonka puheenjohtajana toimii FT, kirjallisuudentutkija Veli-Matti Pynttärija jäseninä vastaava päätoimittaja Sanna Keskinen sekä tuottaja Anu-Elina Lehti.

–  Kirjallisuuden merkitys korostuu nyt erityisellä tavalla sodan, kriisien ja levottomuuden leimaamassa ajassamme. Kirjallisuus ruokkii mielen voimavaroja ja lisää ymmärrystämme ihmisyydestä ja maailmasta. Suomen Kirjasäätiö haluaa siksi edistää kaikkien suomalaisten kiinnostusta lukemiseen”, sanoo Suomen Kirjasäätiön puheenjohtaja Minna Castrén.

Tietokirjallisuuden Finlandia-palkinnon saajasta päättää ylilääkäri Hanna Nohynek. Ehdokkaat valitsee lautakunta puheenjohtajanaan viestintäyrittäjä Suna Vuorija jäseninään toimittaja Petter Lindberg sekä viestintäalan yrittäjäRiitta Pollari.

Näyttelijä, juontaja, luokanopettaja Ernest Lawson valitsee lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkinnon saajan. Ehdokaskirjat valitsevaan lautakuntaan on nimetty puheenjohtajaksi FT, yliopistonlehtori Sirke Happonen ja jäseniksi suomen kielen ja kirjallisuuden opettaja Mari Uusitalo sekä opiskelija, Pikku-Finlandia-voittaja Pyry Vaismaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja