Näyttelijä Oona Airolalla onnekas työtilanne pandemian keskellä: "Olen ylityöllistetyssä tilanteessa tällä hetkellä"

6:57
Oona Airola voitti Parhaan naispääosan Jussin vuonna 2018.

Näyttelijä Oona Airola tähdittää jälleen Hotel Swan Helsinki -sarjan uudella kaudella.

Jännittävään tilanteeseen päättynyt, suuren suosion saanut C More -alkuperäissarja Hotel Swan Helsinki sai jatkoa toisen tuotantokauden jaksoin. Uudella kaudella nähdään jälleen Ellan roolissa näyttelijä Oona Airola.

Näyttelijä palstaa roolihahmonsa tulevista kuviosta.

– Nyt sillä on vähän raskaammat väännöt siinä. Ykkösessä oli ihanaa ihastumista työkaveriin ja muuta. Nyt asiat ovat vähän vakavampia hänen kohdallaan. Nyt hän on vakiintunut johtaja, näyttelijä kertoo.

Uusi kausi kuvattiin koronapandemian aikana, mikä toi uusia haasteita näyttelijöille. Enää ei ollut mahdollista reagoida samalla tavalla kuin ennen.

 – Kyllä siinä pitää olla tosi tarkkaavainen, kun normaalisti työskennellään impulssien varassa. Jos tulee halaamisen impulssi, niin joudut tappamaan sen impulssin ja keksimään jotain muuta.

Paljon töitä

Aluksi pandemiatilanne vei näyttelijän työt muiden esiintyvien taiteilijoiden tapaan, mutta pian hän huomasikin olevansa aivan toisenlaisessa tilanteessa.

– Olen ylityöllistetyssä tilanteessa tällä hetkellä. Korona siirsi tuotantoja eteenpäin ja nyt yritetään tehdä kaikki samaan aikaan. Kamerahommaa on samaan aikaan, kun harjoitellaan uutta teatterinäytelmää syksylle. Olen töistä onnellinen vaikka nyt tuntuu, että on suma niitä.

Kovan työn vastapainoksi Airola yrittää ulkoilla mahdollisimman paljon.

 – Ulkoilu tekee hyvää ja olen tehnyt tosi tietoisia ratkaisuja siitä, että en katso mitä minulla on huomenna töissä, kun vasta illalla. Alan stressaamaan siitä niin paljon, jos tiedän etukäteen. Pysyn rauhallisena sen päivän, kun en tiedä mitä on tulossa.

Näyttelijä myös yrittää pysytellä pois keskustelupalstoilta, eikä lue kommentteja omista roolisuorituksistaan.

– Ei siitä ole mitään hyötyä ei se kannata. En usko, että se tekisin minusta parempaa näyttelijää jos lukisin mitä mieltä jotkut ovat. Se on aina ryhmätyö vaikka siinä onkin minun naamani.

"Olin siellä pahamaineisessa naistenpäiväkonsertissa"

Airola kertoo ettei ole varma, sairastiko koronan vuosi sitten.  

– Olin siellä pahamaineisessa naistenpäiväkonsertissa. Onkohan minulla voinut olla se? En tiedä. Olen pysynyt terveenä.

Luksushotellimaailmaan kietoutuvasta murhamysteeristä kertovan draamasarjan uusi kausi alkaa C Moressa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja