Näyttelijä Kai Vaine: Pettäminen voi pelastaa parisuhteen

Ei kiitos -elokuvan tähden Kai Vaineen mielestä parisuhteesta ei kannata päästää irti ennen kuin suhde on selkeästi finaalissa. Näyttelijä kuitenkin tuumii, että pettäminen voi joissain tapauksissa pelastaa liiton.

Uutta Ei kiitos -elokuvaa tähdittävä Kai Vaine, 35, astuu roolihahmossaan vapaudenhaluisen Jarnon kenkiin. Jarno on ikuista nuoruutta elävä komistus, jonka kanssa avioliitossaan tuskaileva päähenkilö Heli päätyy pettämään aviomiestään. Alkuperäisen romaanin kirjoittanut Anna-Leena Härkönen halusi Jarnon rooliin nimenomaan Vaineen. Miltä tämä tuntui?

– Siitä tuli totta kai todella mahtava fiilis. Tuntui, ettei tarvitse lähteä muuttamaan mitään, koska minut nähtiin sopivana rooliin. Suurelle muuttumisleikille ei ollut tarvetta, vaan rooliin pääsi aika suoraan, hän sanoo.

– Kyseessä on hyvin kirjoitettu rooli, johon oli muutenkin helppoa lähteä mukaan. Jarno on sitoutumiskammoinen ihminen, joka haluaa elää ja nauttia. Hedonistinen, aika itsekäskin kaveri. Ei ollut vaikeuksia hypätä hänen nahkoihinsa, Vaine lisää.

Vaine on aiemmin näytellyt muun muassa Salatuissa Elämissä,ja hänet tunnetaan myös Iina Kuustosen ex-miehenä.

Eroottisten kohtauksien filmaaminen täyttyi naurulla

Elokuvassa on myös runsaasti eroottisia kohtauksia. Vaineen mukaan elokuvan sänkykohtaukset olivat helppoja, sillä he löysivät vastanäyttelijä Anu Sinisalon kanssa todella hyvän luottamuksen ja kunnioituksen toisiaan kohtaan.

– Se oli lähinnä naurua. Teimme oikeastaan kolmessa päivässä nämä kohtaukset ja meillä oli todella hauskaa. Näytteleminen ei ollut hetkeäkään kiusallista, Vaine sanoo.

Tarinassa käsitellään avoimesti naisen seksuaalisuutta. Nelikymppisen Johannan mies ei halua seksiä, minkä takia Johanna päätyy hakemaan pedin lämmittäjää muualta. Vaineen mielestä on hienoa, että peruskattaus on käännetty tarinassa ylösalaisin.

– Mielestäni keskustelu naisen seksuaalisuudesta vapautuu koko ajan ja menee oikeaan suuntaan. Asioista puhutaan oikeilla nimillä. Jos ajattelee omaa roolihahmoani, niin ihan samalla tavalla nainen voi nykyään olla sitoutumiskammoinen ja vapaudenhaluinen, Vaine toteaa.

Puhuminen on parisuhteen kulmakivi

Seksuaalisuuden lisäksi tarinan pääosassa ovat ihmissuhdeongelmat. Vaine sanoo elokuvan tarinan muistuttaneen häntä siitä, että melkein kaikki parisuhteiden ongelmat alkavat puhumattomuudesta: jollei osata tai uskalleta puhua asioista ja tunteista. Vaine ei näe pettämistä mustavalkoisen huonona asiana.

– Onko pettäminen hukka vai mahdollisuus? Riippuu paljon siitä, miten suhtautuu seksiin. Jos suhde on kaatuakseen, niin kyllä se kaatuu joka tapauksessa. Ei se siihen pettämiseen kaadu.

Voiko pettäminen mielestäsi pelastaa parisuhteen?

– Kyllä se voi. Käsittääkseni on tilastollinen faktakin, että joku osa liitoista pelastuu, kun pettämisen avulla suhteeseen löydetään uutta kulmaa.

Vaineen mielestä on hankalaa arvioida, pysyvätkö ihmiset liian helposti kiinni sellaisissa suhteissa, joista olisi jo aika päästää irti.

– Riippuu niin paljon suhteesta. On todella vaikeaa arvioida raja, milloin homma on paketissa, ja lusikat kannattaa laittaa jakoon. Siihen asti kannattaa mielestäni yrittää täysillä, kunnes tunne on todella vahva, että suhde on finaalissa. En ainakaan itse suosittele, että suhdetta lähtisi kevytkenkäisesti vaihtamaan, koska samat ongelmat tulevat vastaan joka tapauksessa, Vaine päättää.

Lue myös:

Emmi Maaranen, emmi.maaranen(at)mtv.fi

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja