Näyttelijä Emilia Jansson suuntasi naapurimaahan roolin perässä, joka oli todella kaukana hänestä itsestään: "Kun sain parran, niin aloin miettiä…"

Rantabaari-sarjasta tuttu Emilia Jansson rakasti teatterirooliansa Ruotsissa.

Rantabaari-sarjan Kristan roolin näyttelijä Emilia Jansson  sai marraskuussa 2021 puhelun roolista Ruotsissa.

– Teatteri Viiruksen taiteellinen johtaja Jussi Sorjanen soitti ja kysyi, haluaisinko tehdä Kohti kylmempää -teatteriesityksessä 56-vuotiaan Rainer Needendahlin roolin. Ensimmäiset harjoitukset olivat jo joulukuussa, ja tammikuussa muutin Norrköpingiin puoleksi vuodeksi. Esitys tehtiin Ruotsin suurimmalle lääninteatterille Östgötateaternille, Jansson kertoi MTV Uutisille.

Rainerin rooliin sisälle pääseminen vei Janssonilta tavallista kauemmin.

– Mutta, kun sain parran ja puvun ja näin itseni, niin aloin miettiä, kuka tämä henkilö olisi oikeassa elämässä. Tunnenko tällaisen henkilön? Oman elämän kautta rakennan roolihahmon, Jansson kertoi.

Alla olevassa kuvassa on Emilia Jansson Rainerin rooliasussaan.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä. 

Jansson rakasti Rainerin roolia, vaikka vanha neandertalinihminen onkin hyvin kaukana hänestä itsestään. Maskeerauksen olisi voinut kuvitella kestävän melko kauan, mutta näin ei kuitenkaan ollut.

– Siinä meni vain puoli tuntia, koska oli paljon sellaisia osia, jotka vain liimattiin paikoilleen, kuten parta. Maskeeraukseen kuului myös peruukki ja kaksiosainen puku, Jansson kertoi.

Jansson on Rantabaarissa mukana nyt 3. kautta, eikä hän ole vastaavanlaisissa yhtä nopeatahtisissa kuvauksissa ollut koskaan mukana.

– Kuvaamme paljon lyhyessä ajassa, ja siinä tahdissa täytyy osata myös rentoutua. Aina ei ole aikaa viilata pilkkua. Repliikit täytyy osata hyvin, koska on vaikeampi rentoutua, jos joutuu ajattelemaan paljon tekstiä. Pienet jutut ovat todella merkittäviä, kuten oikeanlainen hengittäminen, läsnäolo hetkessä ja se, ettei mieti, miltä näyttää, Jansson kertoi keinoja pysyä kovassa kuvaustahdissa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja