Naton Stoltenberg: Putinin ydinasepuheet vastuuttomia ja vaarallisia – "Hän on tehnyt niin useita kertoja aikaisemminkin"

Sotilasliitto Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg syytti Venäjän presidenttiä Vladimir Putinia keskiviikkona "vaarallisesta" retoriikasta sen jälkeen, kun Putin oli verhotusti puhunut mahdollisesta ydinaseiden käytöstä.

– Tämä on vaarallista ja vastuutonta ydinaseretoriikkaa. Uutta se ei ole, sillä hän on tehnyt niin useita kertoja aikaisemminkin. Hän tietää varsin hyvin, ettei ydinsotaa tulisi koskaan käydä, eikä sitä voi voittaa. Sillä olisi ennennäkemättömiä seurauksia Venäjälle, Stoltenberg sanoi puhuessaan toimittajille YK:n yleiskokouksen yhteydessä New Yorkissa.

Stoltenberg sanoi Naton kuitenkin varmistavan, "ettei Venäjälle jää mitään epäselvyyttä liittouman halusta puolustaa itseään".

–  Se, miten me tarkkaan ottaen reagoimme, riippuu tietenkin tilanteesta ja siitä, millaisia aseita he mahdollisesti käyttävät, Stoltenberg jatkoi.

– Kaikkein tärkein asia on estää tätä tapahtumasta.

Stoltenbergin mukaan Nato ei ole huomannut muutoksia Venäjän ydinasestrategiassa, mutta pitää sitä hyvin tarkasti silmällä.

Video: Niinistö huomautti Putinin puheista sodasta länttä vastaan – "Me olemme osa länttä"

Niinistö huomautti Putinin puheista sodasta länttä vastaan –"Me olemme osa länttä" 0:42

Lue myös: