Naton pääsihteeri: Välit Venäjään huonoimmat sitten kylmän sodan

Sotilasliitto Naton ja Venäjän välit ovat huonontuneet selvästi, kommentoi Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg torstaina. Stoltenberg syytti asiasta Venäjää ja sen asemaa Ukrainan konfliktissa.

– Mielestäni voi sanoa, että Naton suhde Venäjään on nyt vaikeampi kuin se on koskaan ollut kylmän sodan päättymisen jälkeen, Stoltenberg totesi CNN:n haastattelussa.

– Kylmän sodan päättymisen jälkeen toivoimme, että voisimme pyrkiä läheiseen yhteistyöhän Venäjän kanssa. Mutta etenkin Krimin laittoman liittämisen jälkeen vuonna 2014 ja Venäjän Itä-Ukrainan alueella aiheuttaman jatkuvan epävakauden vuoksi Naton suhde Venäjän kanssa on huonontunut huomattavasti.

Stoltenbergin mukaan Nato on kuitenkin yhä sitoutunut toimimaan niin, etteivät jännitteet kiristyisi huippuunsa.

– Niin kauan kun olemme vahvoja ja niin kauan kun olemme ennustettavissa, voimme käydä Venäjän kanssa poliittista vuoropuhelua välttääksemme tilanteen kärjistymisen ja uuden kylmän sodan.

Ennen Stoltenbergin kommentteja Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ehti todeta USA:n ja Venäjän välien ajautuneen jopa vaarallisen huonolle tasolle.

Trump kehotti kiittämään maiden huonoista väleistä kongressia, joka hyväksyi viime viikolla uudet Venäjän vastaiset pakotteet.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja