Mainos

Nato myönsi ampuneensa linja-autoa

Nato myöntää pommittaneensa vahingossa linja-autoa Kosovossa eilen. Serbilähteiden mukaan iskussa kuoli kymmeniä ihmisiä, joukossa useita lapsia.

Naton päämaja ilmoitti asiasta tiedotteella aamuyöllä. Serbilähteiden mukaan linja-auto oli täynnä siviilejä ja iskussa kuoli ainakin 34 ihmistä, joidenkin lähteiden mukaan jopa 60. Joukossa oli myös lapsia, eräiden tietojen mukaan jopa 15.

Nato kertoo, että sen kohteena oli Pristinan lähellä oleva silta. Naton tiedotteessa ei otettu kantaa uhreihin. Naton mukaan sillä ei ole mahdollisuutta varmistaa uhrien määrä. Nato väitti vielä eilen, että pommitettu silta ei ollut ilmaiskujen kohteena.

Jugoslavian televisiossakin näytettyjen kuvien mukaan bussi paloi ja tuhoutui täysin. Osa siitä putosi sillalta alas. Silminäkijänä ollut maanviljelijä kertoi, että hän kuuli lentokoneen äänen samalla kun bussi ajoi sillalle. Ohjus osui silminnäkijän mukaan suoraan bussiin, silta sen sijaan pysyi ehjänä.

Myös aiemmin siviiliuhreja

Myös muualla Jugoslaviassa Naton iskut ovat jugoslavialaisten tietojen mukaan vaatineet ihmishenkiä. Serbian poliisin mukaan viisi siviiliä sai surmansa Naton ohjuksen osuttua Prizrenin kaupunkiin Etelä-Kosovossa.

Aiemmin eilen neljä ihmistä sai surmansa, kun Naton lentokoneet pommittivat Montenegron ja Kosovon rajan tuntumassa olevaa siltaa, kertoivat Montenegron viranomaiset. Uhreista kaksi oli lapsia ja kaksi aikuista.

Hyökkäys oli Naton ensimmäinen isku siviilikohdetta vastaan Jugoslavian liittovaltion toisessa osassa Montenegrossa. Paikallisten asukkaiden mukaan siltaan syntyi valtava aukko, mutta se on yhä pystyssä. Lim-joen yli kulkevaa siltaa myöten pääsee solaan, josta johtaa tie rajan yli Kosovoon.

Uhreista 10- ja 12-vuotiaat tytöt olivat serbipakolaisia Kosovosta. Kaksi aikuista olivat paikallisia montenegrolaisia. Kaikki olivat olleet sillan lähellä iltapäivällä, kun pommeja alkoi pudota, kertoi paikallinen kylänjohtaja Orhan Redzepagic.

Kylänjohtajan mukaan alueelle tehtiin kaksi hyökkäystä. Paikallinen televisio kertoi, että sillalle ja sen lähelle putosi seitsemän pommia. Televisio näytti kuvia tuhotuneista taloista ja autoista. Raunioissa oli kaksi ruumista, toinen tytön, jonka vieressä oli hänen irti repeytynyt jalkansa.
(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.