Mainos

Nanny Stillin lasiveistoksia esillä suurnäyttelyssä

Muotoilumme elävän legendan, Nanny Stillin, lasiveistoksia ja käyttöesineitä esitellään huomenna avautuvassa suurnäyttelyssä Amos Andersonin museossa.

Vaikka Nanny Stillin ura on puolen vuosisadan mittainen, näyttely on hänen ensimmäisensä pääkaupungissa. Esillä on sekä klassikoita että viime vuosina syntyneitä uudella tekniikalla tehtyjä veistoksia.

Nanny Stillin viimeisimpiä lasiveistoksia ovat merimiehiä houkutteleva laulava seireeni ja hiekkavaletusta kristallista muotoiltu vihreähiuksinen metsänkeiju. Wirkkalan ja Sarpanevan rinnalla muotoilumme maailmanmenestykseen nostanut taiteilija luo lasista mitä vain, vaikkapa aallokon. Puoli vuosisataa kestäneen uransa aikana Still ei ole sortunut toistamaan itseään.

-Täytyy olla erikoisen kriittinen itselleen ja täytyy katsella ympärilleen ja ottaa ilmasta se, mikä on tämän hetken tunne ja ajatus, taiteilija Nanny Still kertoo.
-Menin naimisiin amerikkalaisen kanssa. Se on myös edistänyt kansainvälistymistäni. Olemme matkustaneet paljon. Hän on tehnyt bisnestä ja minä olen juossut suoraan museoihin. Sieltä minä olen saanut yleisnäkemyksen esinekulttuurista.

Viisikymmentäluvun hehkuvansininen Harlekiini-lasiastiasto on tunnetuinta Stilliä, samoin voimakkaat värit ja ajattomuus.
-Olen sanonut aina, että ihanne-esine tai siis käyttötavara on sellainen, joka sopii sekä linnaan että mökkiin.
Nanny Still puhuu viittä kieltä ja on työskennellyt eri puolilla Eurooppaa yli neljäkymmentä vuotta. Yhteydet Suomeen ovat kuitenkin kiinteät ja nykymuotoilumme saa veteraanilta kiittävän arvion.
-Se on aika kiinnostavaa, kylläkin aika järkiperäistä, niin kuin intellektuaalista, tietokonevoittoista, mutta kyllä siinä sentään on tämä meidän suomalainen voima, arvioi Nanny Still.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.