Mainos

Nämä yritykset maksoivat eniten yhteisöveroa – Peliyhtiö teollisuusjättien joukossa

23:48
Mihin asiantuntija kiinnittää huomiota veropäivänä? Katso video!

Lääkeyhtiö Bayer Oy maksoi eniten yhteisöveroa vuonna 2018, kun katsotaan yksittäisten yritysten maksamia summia.

Bayer Oy on maksoi yhteisöveroa yli 145 miljoonaa euroa. Toiseksi eniten yhteisöveroa maksoi öljynjalostusyhtiö Neste, yli 143 miljoonaa euroa.

Kolmantena listalla on valtion sijoitusyhtiö Solidium, joka maksoi yhteisöveroa hieman yli 124 miljoonaa euroa. Toissa vuonna vastaava summa oli 108 miljoonaa euroa.

UPM-Kymmene kärjessä, kun koko konserni huomioidaan

Metsäyhtiö UPM-Kymmene kertoo maksaneensa viime vuonna yhteisöveroja 202 miljoonaa euroa, kun kaikki konsernin Suomessa toimivat yhtiöt huomioidaan.

Konsernin yhtiöiden yhteenlaskettu summa tekee UPM:stä viime vuoden suurimman yhteisöverojen maksajan. UPM:n yhteisöverosumma on myös kasvanut reippaasti edellisvuodesta, jolloin se yhtiön mukaan oli 173 miljoonaa euroa.

Eniten UPM:n yhtiöistä veroa maksoi UPM-Kymmene, yli 120 miljoonaa euroa. Yhtiöittäin eriteltynä UPM-Kymmene on listalla neljäntenä.

Nordea maksoi vähemmän yhteisöveroa edeltävään vuoteen verrattuna

Finanssiala laskee, että Neste-konserni maksoi viime vuonna yhteisöveroja 146 miljoonaa euroa, kun summa verottajan mukaan oli 143 miljoonaa euroa.  Ero johtuu erilaisista laskutavoista.

Finanssialan laskelmien mukaan pankkikonserni Nordea maksoi yhteisöveroja viime vuonna 136 miljoonaa euroa. Vielä edellisvuonna Nordea oli toiseksi suurin yhteisöverojen maksaja 175 miljoonalla eurolla.

Finanssiala kertoo, että myös finanssikonsernit Sampo Group ja OP-ryhmä olivat merkittäviä yhteisöverojen maksajia, joskin summat jäivät selvästi edellisvuotta pienemmiksi.

Molemmat konsernit maksoivat yhteisöveroja viime vuonna noin 121 miljoonaa euroa. Vielä toissa vuonna OP oli suurin yhteisöverojen maksaja 187 miljoonalla eurolla. Sampo taas oli tuolloin nelossijalla 167 miljoonalla eurolla.

Perustajilleen muhkeat tulot takonut peliyhtiö Supercell maksoi yhteisöveroja viime vuonna noin 103 miljoonaa euroa. Vuotta aiemmin luku oli 125 miljoonaa euroa. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja