Mainos

Nämä tyylivinkit jokaisen naisen pitäisi tietää!

Tyyliguru Gok Wan on listannut asioita, jotka pitäisi olla jokaisen naisen hallussa oman tyylin suhteen.

Brittiläinen muotikonsultti ja televisiostakin tuttu Gok Wan on antanut vinkkejä, joiden avulla tyyli pysyy raikkaana ja kestää myös aikaa. Mies painottaa oman persoonallisuuden ja vartalon muodon huomioimista pukeutumisessa.

Pukeudu vartalomallisi mukaisesti

Kaikki vaatteet eivät sovi kaikille. Oma vartalon muoto pitää ottaa huomioon, kun valitsee itselleen päälle pantavaa. Pullukoiden ihmisten kannattaa välttää asuja, jotka sopivat vain tikkulaihoille. Harteikkaat henkilöt puolestaan eivät voi pukeutua samanlaisiin vaatteisiin kuin päärynävartaloiset. Apua vartalotyypin analysointiin ja oikeiden vaatteiden löytämiseen saa monesta vaateliikkeistä, joiden myyjät ovat pukeutumisen ammattilaisia. Neuvojen kysymistä ei kannata pelätä. Myyjät ovat liikkeissä asiakkaita varten.

Kiinnitä huomiota alusvaatteisiin

Huonosti istuvat alusvaatteet saavat olon epämukavaksi. Ne eivät myös tuo esiin vaatteiden parhaita puolia. Esimerkiksi rintaliivien olkaimien jatkuva tippuminen saa nopeasti raivon partaalle, eikä se todellakaan näytä tyylikkäältä. Monet naiset käyttävät tietämättään väärän kokoisia rintaliivejä koko elämänsä. Tähänkin pulmaan apu löytyy alan liikkeistä. Jos vartalo vaatii hoikentavia sukkahousuja tai korsetteja, niitä kannattaa ehdottomasti käyttää. Ne tuovat naisen parhaat puolet esiin.

Tuunaa vanhat vaatteesi

Asusteet tekevät ihmeitä vaatteille. Niiden avulla vuosia vanhan puseron voi loihtia täysin uudeksi. Myös esimerkiksi niinkin pieni teko kuin erinäköisten nappien vaihtaminen takkiin tekee suuren muutoksen vaatteen ulkonäköön. Se myös tuntuu täysin uudelta vanhaan verrattuna. Suuret asiat voivat olla pienestä kiinni.

Riko sääntöjä

Älä pitäydy aina tylsissä väreissä, vaan vaihda musta kirkkaisiin kuvioihin. Se, mitä värejä pystyy tyylikkäästi kantamaan yllään, on persoonasta kiinni. Mielikuvitusta kannattaa hyödyntää, kun leikkii väreillä. Trendivärien seuraaminen voi käydä pidemmän päälle tylsäksi. Vaikka jokin väri on pinnalla, sitä ei tarvitse käyttää jatkuvasti. Värit toimivat hyvin tylsien asujen piristämiseen. Värikkäät korkkarit tuovat paljon ilmettä esimerkiksi kokomustaan asuun.

Tyyli ei riipu iästä

Oli ikä mikä tahansa, sen ei pitäisi määrittää pukeutumista. Keski-ikäisten ei tarvitse pukeutua kaapuihin ja leikata poikatukkaa. Nuoret voivat pukeutua teinivillitysten lisäksi myös tyylikkäämpiin asuihin ja rikkoa hieman kaavoja. Oma persoonallisuus ja vaatemaku ovat tässäkin avainasioita, jotka kannattaa muistaa.

Lajittele vaatteesi

Vaatekaapin sisältö kannattaa jaotella kolmeen osaan sen perusteella, missä vaatteita käyttää. Pinoa töissä käytettävät vaatteet erilleen vapaa-ajalla ja juhlissa käytettävistä asuista. Tätä sääntöä ei kannata noudattaa liian orjallisesti. Eri vaatepinoista voi yhdistellä vaatteita keskenään. Jaottelu kolmeen osaan helpottaa ja nopeuttaa pukeutumista. Silloin on helppo nähdä, millaisia vaatteita omistaa. Tietystä pinosta on helppo kiireessäkin valita sopiva asu.

Huolla vaatteita

Vaatteet kestävät vuosia, kun niistä pitää hyvää huolta. Irronneen napin takia ei kannata heittää paitaa menemään. Korjauksien ja pikku ompelutöiden lisäksi vaatteiden väreistä voi pitää kiinni helposti. Värikkäät kankaat haalistuvat nopeasti, jos niitä ei pese oikeilla pesuaineilla tai antaa auringon haalistaa ne kuivaustelineellä. Herkästi vaurioituvat materiaalit, esimerkiksi paljetein koristellut vaatteet, kannattaa kääriä jonkin kankaan suojaan. Haalistuneet mustat vaatteet on helppo palauttaa entiselleen värjäämällä ne uudelleen mustiksi.

MTV3/Helmi

Lähde: allaboutyou.com

Kuva: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.