Nämä ovat naisen pahimmat itsetunnon romuttajat – lue lista

Ulkonäkö vaikuttaa naisen itsetuntoon enemmän kuin muiden ihmisten suora arvostelu. Lue, mitkä ovat naisen pahimmat itsetunnon romuttajat.

Brittiläisen vitamiineja valmistavan yrityksen Seven Seasin teettämä kysely paljastaa, että liikakilot ovat naisen pahin itsetunnon romuttaja, ja että ulkonäkö vaikuttaa naisen itsetuntoon jopa enemmän kuin muiden ihmisten suora arvostelu.

– Peittävät vaatekerrokset talvisaikaan aiheuttavat sen, että monet ihmiset laiminlyövät vartalonsa täysin. Heidän kannattaisi pitää parempaa huolta itsestään ja varmistaa sillä se, että heistä tuntuu hyvältä vielä myöhemminkin, huomauttaa Seven Seasin markkinointipäällikkö Sarah Day.

Huolestuttavasti vain 15 prosentilla kyselyyn vastanneista on tarpeeksi itseluottamusta tehdä aloite makuhuoneen puolella ja vain 11 prosenttia uskaltautuu uimaan alasti.

– Naiset tuntevat paineita näyttää hyvältä, kun vertaavat itseään ystäviinsä tai kumppaniinsa. Se voi saada heidät tuntemaan olonsa todella huonoksi. Hyvä uutinen on kuitenkin se, että omaa vartaloaan oppii arvostamaan iän karttuessa.

85 prosenttia vastanneista toivoisi, että heillä olisi enemmän itseluottamusta, ja huomauttavat että energinen olo, säteilevä ulkonäkö ja harmoniassa eläminen saisi heidät tuntemaan itsevarmaksi.

20 pahinta naisen itsetunnon romuttajaa

1. Lihominen

2. Huono iho

3. Bad Hair Day

4. Toisten juoruaminen sinusta

5. Muiden ihmisten inhottava käytös sinua kohtaan

6. Huomiotta jättäminen

7. Liian pienet farkut

8. Pömppömaha

9. Alipukeutuneisuus

10. Facebookiin lisätyt huonot kuvat

11. Energian puute

12. Mielialanvaihtelut

13. Meikittömyys

14. Hidas työskentely

15. Rohtuneet huulet

16. Nivelsärky

17. Huonot kynnet

18. Laiha ystävä

19. Huono terveys ja köyhyys

20. Sama asui kuin ystävällä


AVA

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja