Nämä merkit paljastavat, että on aika erota

Oletko jumissa parisuhteessa, mikä ei täytä tarpeitasi? Pohditko onko kumppani rinnallasi sittenkään Se Oikea? Tietyt merkit paljastavat, milloin on aika lähteä.

Ylä- ja alamäet kuuluvat osaksi parisuhdetta, ja jokaisella meistä on epäilyksen hetkemme. Mutta mistä tietää, mikä on liikaa ja milloin on aika luovuttaa? Alle on koottu lista merkeistä, mitkä saattavat paljastaa parisuhteen tulleen päätökseensä.

Tylsistyminen

Ensihuuman jälkeen parisuhde etenee vaiheeseen, jossa arki astuu kuvaan. Yhdessäolosta tulee rutiinia, eikä perhoset vatsassa lentele enää samalla tavalla kuin suhteen alussa. Epänormaalia on, jos koet ettei kumppanisi enää stimuloi mieltäsi samalla tavalla kuin ennen, etkä pysty muistamaan, milloin viimeksi teitte jotain hauskaa yhdessä. Jos olet jo valmiiksi yrittänyt saada yhteiselämään eloa ja yhä vain tunnet olosi latteaksi, on ehkä aika myöntää, ettei suhde ole sinua varten.

Haluatte eri asioita

Hyvän suhteen edellytykset ovat, että molemmat osapuolet haluavat ja odottavat samoja asioita tulevaisuudelta. Jos toinen haluaa asettua aloilleen ja perustaa perheen, mutta toinen haluaa jatkaa nuoruuttaan juhlien ja vapaana velvollisuuksilta, on erittäin todennäköistä ettei suhteella ole tulevaisuutta. Kun tulevaisuuden suunnitelmat kumppanin kanssa eivät kohtaa millään tasolla on aika siirtyä eteenpäin.

Tappelette jatkuvasti

Hyvässä parisuhteessa hyviä aikoja pitäisi olla enemmän kuin huonoja. Kiisteleminen ja väittely kuuluvat parisuhteeseen ja osoittaa vain sitä, että suhtaudutte asioihin intohimoisesti. Jos arkea kuitenkin sävyttää jatkuva riitely, ettekä enää pysty keskustelemaan asioista ilman väittelyä, on aika tehdä päätös: Joko selvittää asiat perinpohjin tai lopettaa suhde.

Läheisyys puuttuu

Suhteen alussa ette pystyneet pitämään näppejänne erossa toisistanne, mutta nyt läheisyys tuntuu kadonneen kokonaan. Monelle läheisyyden puuttuminen jo yksistään voi ajaa päätökseen erota, mutta ensisijaisen tärkeää olisi pyrkiä ensin selvittämään, mistä läheisyyden katoaminen johtuu. Ongelmat, kuten stressi, hektiset aikataulut ja väsymys pitäisi pystyä selvittämään. Jos kuitenkin on kyse siitä, ettei toinen enää viehätä samalla tavalla kuin ennen, on se merkki isommasta ongelmasta.

Vain toinen näkee vaivaa

Suhde, jossa vain toinen osapuoli on valmis näkemään vaivaa ja tekemään kompromisseja, ei ole tasavertainen parisuhde. Jotta parisuhde toimisi, on molempien oltava valmiita joustamaan ja tekemään töitä suhteen eteen. Kun suhde on yksipuolinen, on vain ajan kysymys milloin se hajoaa.

Intuitio

Vaisto ja intuitio ovat vahvoja tunnetiloja. Haluaisit suhteen toimivan ja teet töitä sen eteen, mutta siitäkin huolimatta sinulla on tunne, ettei kaikki ole kunnossa. Tee itsellesi palvelus ja kuuntele sisäistä ääntäsi. Jatkuva epäily viestittää sinulle, ettei suhde ole oikea sinua varten.

Kunnioitus puuttuu

Molemminpuolinen kunnioitus on ensisijaisen tärkeää hyvässä parisuhteessa. Kumppanien pitäisi pystyä antamaan tukensa toiselle osapuolelle ja auttaa kasvamaan suhteessa. Fyysinen ja psyykkinen hyväksikäyttö tai pahoinpitely on merkki siitä, että kunnioitus puuttuu. Jos kumppanisi jatkuvasti väheksyy sinua muiden edessä, vähättelee mielipiteitäsi ja tunteitasi, eikä tunnu arvostavan sinua ystävänä ja rakastajana, on syytä juosta ja kovaa. Tässä vaiheessa pitäisi olla selvää, että parisuhde on ohi.

Inhoat piirteitä, joita ennen rakastit

Söpöt pisamat, joita ennen pidit ihanina ovat yhtäkkiä muuttuneet rumiksi. Nauroit ennen kumppanisi vitseille, mutta nyt ne vain ärsyttävät sinua. Jatkuva ärsyyntyminen kumppanistasi, ilman todellista syytä kertoo siitä, ettei kaikki suhteessa ole kunnossa.

Sinulla on hauskempaa ilman kumppaniasi

Parisuhteen toimimisen kannalta on tärkeää viettää laatuaikaa kumppanin kanssa. Jos jatkuvasti huomaat haluavasi olla erossa kumppanistasi ja viihtyväsi paremmin ilman häntä, jotain on vialla. Yhteiset hetket kumppanin kanssa kuuluisivat nostaa mielialaasi ja vahvistaa sidettä välillänne – ei erottaa teitä.


MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Lähde: Femail First

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja