Mainos

Nämä Linnan juhlat ovat jääneet juhlimatta

Itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolla Presidentinlinnassa on pitkät perinteet. Sotavuosien jälkeen joka vuosi järjestetty juhla on kuitenkin jäänyt neljä kertaa myös juhlimatta.

Itsenäisyyspäivän juhlavastaanotto on suomalaisille tärkeä juhla. Sitä keräännytään katsomaan koko perheen voimin television ääreen, ja kutsun osuminen omalle kohdalle on suuri kunnia. Kevyin perustein kansallista ikonia ei olekaan peruttu. Neljänä itsenäisyyspäivänä sotien jälkeen Linnan salit ovat kuitenkin pysyneet tyhjinä.

Vuonna 1952 vastaanotto jäi väliin presidentti Paasikiven sairauden takia. Vuonna 1972 Linnassa ei korjaustöiden takia järjestetty vastaanottoa, vaan juhlavastaanotto pidettiin Finlandia-talossa juhlakonsertin yhteydessä. Vastaanoton isäntänä oli tuolloin pääministeri.

Vuoden 1974 vastaanotto peruuntui rouva Sylvi Kekkosen kuoleman (2.12.1974) johdosta. Vuonna 1981 vastaanottoa ei järjestetty tasavallan presidentti Urho Kekkosen ollessa sairauden vuoksi estynyt hoitamasta tehtäviään. Sen sijaan itsenäisyyspäivän vastaanotto pidettiin Finlandia-talossa juhlakonsertin jälkeen ja isäntänä oli pääministerin sijainen Eino Uusitalo.

Vuonna 2010 Linnassa juhlitaan jälleen maanantaina 6.12.2010. Iltaa seurataan MTV3.fin Linnan juhlat -sivuilla, Radio Novassa sekä MTV3.n Uutisissa.

Koosteen juhlista näet MTV3-kanavalla 7.12 klo 20.00.

MTV3/Helmi

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.