Nämä kymmenen outoa eläintä sinun on nähtävä omin silmin: Eläin, joka ulostaa kuutioita ja 50-kiloinen rapu!

Nämä 10 outoa eläintä sinun on nähtävä! 0:50
Katso videolta miltä nämä oudot eläimet näyttävät ja missä ne elävät

Maapallolla elää 8,7 miljoonaa eläinlajia, joista jotkut ovat toisia oudompia. Monet näistä eläinlajeista näyttävät erikoisilta, mutta kaikkien kummallisuudet eivät näy päälle päin. Uskoisitko esimerkiksi, että Madagaskarilla kuivunut lehti voikin olla lisko tai että rapu voi elää yli 50-vuotiaaksi?

Far & Wide kertoi jutussaan, että nämä erikoiset eläimet ovat näkemisen arvoisia.

Kenkänokka

Nimensä mukaisesti tämän itä-afrikkalaisen linnun nokka on kengän muotoinen. Se elää soilla, jolla sen ravintona on matelijat, jyrsijät ja kalat. 

Suurimmat yksilöt ovat yli metrin pituisia, ja kenkänokkien tiedetään tapelleen jopa nuorien krokotiilien kanssa.

Vompatti

Halattavan söpö vompatti ei ole yhtä harmiton kuin ulkonäkö antaa ymmärtää: sillä on hampaat kuin jyrsijällä ja se on uhattuna aggressiivinen.

Se myös eroaa muista pussieläimistä esimerkiksi kuution muotoisella ulosteellaan. Vompatteja elää ainakin Australiassa saarella nimeltä Maria Island.

Jättiläistaskurapu

Hämähäkkiä muistuttava, yli 50-vuotiaaksi elävä rapu voi kasvaa yli 50-kiloiseksi, jalatkin voivat olla yli 3,5 metriä pitkät. 

Laji elää Japanin rannikolla, ja uhkaavasta koostaan huolimatta se ei ole saalistaja, vaan raadonsyöjä.

Saiga

Saiga-antiloopilla on epätavallinen turpa, joka muistuttaa muurahaiskarhun kuonoa.

Vuonna 2015 yli 200 000 lajin yksilöä kuoli bakteeri-infektioon muutaman päivän sisällä, mutta siitä huolimatta Venäjällä, Kazakstanissa ja läntisessä Mongoliassa elää kookkaita populaatioita.

Fossa

Kovasti kissaa muistuttava fossa, kuuluu todellisuudessa näätäeläimiin ja on läheistä sukua mangustille. Laji on Madagaskarin suurin peto. 

Fossan ruokavalio on hyvin laaja sen saalistaessa sekä puissa että maalla, alangoilta ylängöille.

Lehtihäntägekko

Tätä Madagaskarilla elävää liskoa on vaikea huomata, koska se näyttä aivan kuivuneelta puun lehdeltä. Se suojautuu saalistajilta ulkonäkönsä lisäksi tiputtamalla häntänsä.

Kierteishäntäkarhu

Kierteishäntäkarhu on ulkonäöstään huolimatta pesukarhun sukulainen. Laji on sosiaalinen, mutta sitä on vaikea nähdä, koska se elää Keski- ja Etelä-Amerikan sademetsien tiheässä latvustossa.

Nimensä se on saanut tavastaan tarttua hännällään puihin.

Mata Mata

Tämä kuhmurainen kilpikonna on hyvin hidas, eikä juurikaan liiku elinympäristössään Amazonin makeassa vedessä. 

Se on myös laiska syöjä: laji ei ollenkaan pureksi ravintoaan, vaan imee ne leveään suuhunsa, koska pureminen on sen heikoille leuoille melkein mahdotonta.

Kierteissarvikauris

Kierteissarvikauriin voi nähdä patikointireissulla Pakistanissa, Afganistanissa, Turkmenistanissa, Uzbekistanissa tai Himalajalla.

Suojelun ansiosta, korkealla vuoristossa elävä laji ei nykyään enää ole uhanalainen, ja sen tunnistaa kierteellä olevista sarvista ja majesteettisista poseerauksista.

Galapagosinmerimetso

Vaikka lintu elää nimensä mukaisesti Galapagossaarilla, sen englanninkielinen nimi ”flightless cormorant” kuvaa lajin ominaisuuksia paremmin kuin suomenkielinen: se ei siivistään huolimatta pysty lentämään, koska sitä varten sen siipien pitäisi olla kolme kertaa suuremmat.

Lue myös:

    Uusimmat