Mainos

Nämä kolme asiaa vaikuttajien Bilderberg-kokouksesta tiedetään – ja yksi asia, jota emme koskaan saa tietää

Bilderberg-kokouksen ympärillä on jo vuosia salamyhkäisyyttä ja spekulaatioita. Tämän me ainakin tiedämme.

Puheenaiheet

Bilderberg julkistaa kokouksen pääaiheet sivuillaan ennen kokousta. Tämän vuoden asialistalla ovat muun muassa kemiallisten aseiden uhka, tekoäly, kyberturvallisuus, Lähi-itä, Venäjä sekä Kreikka.

Suomesta kokoukseen matkaava valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) totesi MTV Uutisille, että asialistalla on ”kaikkea mahdollista maan ja taivaan väliltä”.

– Siellä käsitellään kansainvälisiä asioita aamusta iltaan kahden-kolmen vuorokauden ajan, Stubb toteaa.

Lue kokouksen puheenaiheista lisää täältä.

Osallistujat

Bilderberg julkaisee nykyisin vuosittain kokoukseen osallistuvien nimet ennen kokousta. Mukana on viime vuosittain niin politikkoja, liike-elämän toimijoita sekä eri alojen asiantuntijoita.

Suomesta on viimeisen viiden vuoden aikana kutsuttu kokoukseen yhteensä 14 henkilöä. Heistä voit lukea lisää täältä.

Tänä vuonna suomalaisosallistujia kokouksessa on kolme.

Paikka

Kokous pidetään tänä vuonna Itävallassa Telfs-Buchenin alueella. Kokousta varten on varattu luksushotelli Interalpen-Hotel Tyrol, joka sijaitsee lähellä Itävallan ja Saksan rajaa.

Hotellin sivuilla kerrotaan, että hulppeat olosuhteet ovat hiottuja viimeiseen yksityiskohtaan saakka. Hotelli sijaitsee pienen metsän keskellä ja aivan vuoriston juurella.

Puheet salaisia

Vaikka tiedämmekin aiheet, joista Bilderberg-kokouksissa keskustellaan, keskustelujen sisällöstä ei ulkomaailmalle juurikaan kerrota.

Kokouksissa noudatetaan Chatham House -sääntöä, jonka vuoksi kokouksesta ei tehdä minkäänlaisia pöytäkirjoja tai julkilausumia. Säännön mukaan osallistujat eivät saa kertoa kokouksesta käydyistä keskusteluista yksityiskohtaisesti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.