Nämä kartat eivät lupaa hyvää lämmön odottajille – koleaa jopa kuukauden ajan!

Tuleeko kesä ennen juhannusta? Nämä kartat eivät lupaa hyvää lämmön odottajille 6:30
Pekka Pouta kertoo, millaisia lämpötiloja seuraavaksi neljäksi viikoksi on luvassa ja kuinka paljon sateita on luvassa.

Etelässä sää näyti jo lupaavasti lämpenevän, kunnes viileä ilma ja räntäsade iskivät tällä viikolla. Meteorologi Pekka Poudan mukaan kesäisiä säitä joudutaan odottamaan pitkään.

Kylmä ilma on tällä viikolla vallannut lähes koko Euroopan. Ensi viikolla korkeapaine tuo lämpöä Länsi-Eurooppaan, mutta Suomi näyttää jäävän koleaksi jopa neljän seuraavan viikon ajaksi.

Pekka Poudan mukaan kesäisiä säitä ei ehkä ole luvassa ennen juhannusta. Pohjoisesta tuleva matalapaine näyttää jäävän Suomen päälle ja tuovan kylmää ja kuivahkoa ilmaa tänne.

Jättitulvat voivat jäädä tulematta

Lämpötilat ovat nyt selvästi keskimääräistä viileämmät. Poudan mukaan tämä viikko näyttää, millaista sää on pahimmillaan seuraavan kuukauden ajan.

– Etelässä tämä viikko on kylmin, mitä voi olla. Eli yöpakkasia, hikisesti kymmenen astetta ja jos sataa, niin se on räntää.

Hyviä uutisiakin on. Viileä ilma hidastaa lumen sulamista Lapissa, mikä tarkoittaa, että pelätyiltä jättitulvilta saatetaan pohjoisessa säästyä. 

Katso videolta, millaisia sateita neljän viikon aikana on luvassa ja kuinka kauan kylmä jakso voi Pekka Poudan mukaan jatkua.

Lue myös:

    Uusimmat