Nämä joulusuklaat ovat pahimpia kaloripommeja – 2600 kilokaloria paketissa!

Joulusuklaiden rasvapitoisuuksissa on huimia eroja. Suklaapaketeista kertyy yllättävän äkkiä suuria kalorimääriä.

Joulunaika on suklaavalmistajien parasta sesonkia. Tilastojen mukaan suomalaiset syövät yli seitsemän kiloa suklaata vuosittain per naama. Kuluttaja-lehdessä vertailtiin viime vuonna, voivatko vastustamattomat suklaaherkut olla terveellisiä, ja mitkä suklaat ovat pahimpia kaloripommeja.

Kuluttaja-lehden vertailulistalle pääsivät Geisha, Fazerin maitosuklaakonvehdit, Budabest, Wienernougat, Juhlapöydän konvehdit, Maraboun Aladdin, After Eight, Fazermin, Suklaa Mix Christmas, Fazer joulusuklaa sekä Brunbergin tryffelit. Vertailu paljasti kaikkien suklaiden sisältävän runsaasti energiaa, mutta tuotteiden välillä on kuitenkin suuria erojakin.

Yksi konvehti = 58 kilokaloria!

Pahimmaksi kaloripommiksi osoittautui Fazerin Wienernougat, joka on monen joulupöydän suosikki. Suosikkisuklaa pitää sisällään jopa 590 kilokaloria sadassa grammassa. Wienernougata ei todellisuudessa voi edes kutsua suklaaksi, vaan nougatiksi.

Varsinaisista suklaista pahimmaksi kaloripommiksi nousivatkin Brunbergin tryffelit 576:lla kilokalorilla. Kevyimmäksi vaihtoehdoksi osoittautui After Eight, joka pitää sisällään 422 kilokaloria sadassa grammassa. Terveellisiksi suklaita ei voi siis kutsua, mutta ravitsemusasiantuntijoiden mukaan pienempi nami on aina parempi.

Jos suklaita ryhtyy siis syömään vaa’an kanssa ja katsoo pakkauskokoja, vaihtuu kaloripommienkin järjestys: Pienessä Wienernougat-palassa on 41 kilokaloria, After Eightissa 38 kilokaloria, Brunbergin tryffelissä 46 kilokaloria ja yhdessä Budabestissa jopa 58 kilokaloria!

Näin kalorit karttuvat

Jouluna tulee huomaamatta ahmittua suklaata kaksin käsin ja joskus suuhun saattaa lipsahtaa koko paketillinen herkkuja. Linjoja vahtivan kannattaa kuitenkin pitää mielessä suklaaherkkujen järkyttävän suuret kalorimäärät. Pienestäkin paketista kertyy helposti yli 1000 kalorin paukku, puolen kilon paketilla täytät jo koko päivän kaloritarpeesi.

Tässä esimerkkilistaa kertyvistä kaloreista:

1 paketti (210 grammaa) Wienernougat -suklaata =1239 kilokaloria

1 paketti (300 grammaa) Budabest- suklaata =1725 kilokaloria

1 paketti (350 grammaa) Geisha- suklaata = 1960 kilokaloria

1 paketti (500 grammaa) Marabou Aladdin -suklaata = 2600 kilokaloria

Lähde: Kuluttaja

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja