Nämä asiat on syytä ottaa huomioon ennen kauneusleikkausta

Kauneusleikkausten hurjasti kasvaneen suosion myötä kevytkenkäinen suhtautuminen erilaisiin kauneustoimenpiteisiin on joidenkin näkemysten mukaan kasvussa. Aiheeseen perehtynyt kirjailija kokosi yhteen seikkoja, jotka jokaisen kauneusleikkausta harkitsevan tulisi ottaa huomioon.

Anna Bäsén listaa kirjassaan Kaikki mitä haluat tietää kauneustoimenpiteistä seikkoja, joita jokaisen kauneustoimenpidettä harkitsevan olisi syytä ottaa huomioon.

On tärkeää muistaa se, että kauneustoimenpide harvoin on ratkaisu ongelmaan tai ratkaisee tarkan tavoitteen yhdellä kertaa. Kauneustoimenpiteeseen on syytä suhtautua osaratkaisuna ongelmaan, jotteivät operaatiolle kohdistetut odotukset kasva liian suuriksi.

Oma peilikuva ei aina kerro totuutta. On hyvä kysyä mielipidettä myös läheisiltä, jos kokee, että omassa vartalossa olisi paranneltavaa. Omien läheisten rehellisiin vastauksiin on myös syytä luottaa, sillä itseään on vaikea katsoa objektiivisesta näkökulmasta.

Älä hakeudu kauneustoimenpiteeseen suuren elämänkriisin aikana. Omat tunteet voivat olla esimerkiksi eron tai elämänmuutosten aikana sen verran tuuliajolla, ettei leikkauksenkaan lopputulos välttämättä miellytä enää sen jälkeen, kun arki palaa tasaiseksi.

Syömishäiriöstä kärsivä ei ole valmis menemään kauneusleikkaukseen. Kun oma kehonkuva on vääristynyt, ei oma arviointikyky riitä usein arvioimaan kauneustoimenpiteen jälkeäkään objektiivisesti.

Pidä jalkasi maassa. Kun odotukset toimenpiteelle ovat realistiset, ovat onnistumismahdollisuudetkin paremmat.

Älä hätäile päätöksenteon kanssa. Etenkin alle 25-vuotiaan on mietittävä tarkkaan, onko leikkaus varmasti oikea ratkaisu, sillä nuorem ihmisen keho muuttuu ajan kanssa ja kauneusleikkauksen lopputulos saattaa muuttua epätoivotulla tavalla.

Varaa itsellesi aikaa toipumiseen. On turha olettaa, että toimenpiteistä toipuisi ennätysvauhtia. Toimenpiteestä toipuminen on usein mukavampaa, kun itselleen varaa reilusti aikaa.


Lue myös:


MTV3/Helmi

Lähde: Anna Bäsén: Kaikki mitä haluat tietää kauneustoimenpiteistä, Tammi 2011

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja