Nämä asiat erottavat Putinin diktaattorina Hitleristä, arvioi asiantuntija MTV:lle: "Hänet olisi voitu pudottaa matkan varrella monta kertaa"

Nämä ominaisuudet erottavat Putinin diktaattorina Hitleristä, arvioi asiantuntija: “Hänet olisi voitu pudottaa matkan varrella monta kertaa” 1:23
Katso, mitä Putin on tehnyt matkallaan valtaan.

Diktaattoreille on tyypillistä tehdä historiaa sen sijaan, että he vain eläisivät osana sitä, kertoo diktatuuriin erikoistunut tietokirjailija.

Tietokirjailija Leif Sundström sanoo, että vallassa olevia diktaattoreja verrataan aina Adolf Hitleriin.

Venäjän presidentti Vladimir Putin eroaa Sundströmin mukaan kuitenkin valtaannousun suhteen merkittävästi Hitleristä.

– Erot on siinä, että Hitler oli todella hyvä puhuja, hänellä oli vangitseva persoonallisuus ja hän raivasi tiensä valtaan, Sundström avaa.

– Putin on käyttäytynyt vähän niin kuin tällainen lakeija (palvelija, juoksupoika) hyvin pitkään, seurannut vahvinta. Hänet olisi voitu pudottaa matkan varrella monta kertaa. (Boris) Jeltsin nosti hänet valtaan, eli ero tässä valtaannousussa on hyvin merkittävä, Sundström jatkaa.

Sundström kuitenkin huomauttaa, että ajan kuluessa Hitlerin ja Putinin toiminnasta on alkanut löytymään enemmän yhtymäkohtia.

– Rajaton vallanhalu ja halu luoda historiaa. Se on diktaattoreiden tunnusmerkki, Sundström avaa.

Katso koko haastattelu Tuoreimmat livet -osuudesta mtv-palvelusta!

Maailmassa on nyt kolme diktaattoria, vakuuttaa asiantuntija – yksi merkittävä yksityiskohta erottaa Putinin muista 1:39
Katso myös: Maailmassa on nyt kolme diktaattoria, vakuuttaa asiantuntija – yksi merkittävä yksityiskohta erottaa Putinin Venäjän muista.


Lue myös:

    Uusimmat