Mainos

Nämä 15 faktaa ennustavat avioeron

Onko sinulla vain tyttäriä? Kärsiikö lapsesi ADHD:stä? Hymyilitkö vuosikirjakuvassasi? Anneli Rufus voi ennustaa näiden faktojen pohjalta avioeron todennäköisyyden.

15 Ways to Predict Divorce -teoksen kirjoittaja Anneli Rufus on kehittänyt menetelmän, joka ennustaa miten todennäköisesti avioliitto päättyy avioeroon. Lue 15 ennusmerkkiä.

1. Nainen, jos menet naimisiin ennen kuin täytät 18 vuotta, avioliittosi epäonnistuu kymmenen vuoden sisällä 48 prosentin todennäköisyydellä.

Iällä on väliä. Tutkimukset osoittavat, että mitä nuorempana pari avioituu, sitä suurempi eroriski liitolla on. Riski on 40 prosenttia 18- tai 19-vuotiailla naisilla. Yli 25-vuotiaiden morsianten kohdalla se putoaa 24 prosenttiin.

2. Naisten, jotka haluavat lasta enemmän kuin hänen puolisonsa, avioliitolla on kaksi kertaa suurempi riski epäonnistua, kuin pareilla, joista molemmat haluavat lasta.

Naiset ovat miehiä useimmin tyytymättömämpiä parisuhteen laatuun. Yleensä juuri naiset pistävät asumus- tai avioeron vireille.

3. Jos sinulla on kaksi poikaa, avioeron riski on 36,9 prosenttia. Jos sinulla on kaksi tytärtä, riski on jo yli 42 prosenttia.

Columbian yliopiston taloustieteilijä Kristin Mammen tutkimukset yhdistävät tyttärien syntymän ja avioerojen määrän. Elatusmaksujen suhteen eroja ei kuitenkaan ole: tyttärien vanhemmat maksavat elatuksen yhtä usein kuin poikien vanhemmat.

4. Miehet, joiden testosteronitaso on korkea, eroavat 43 prosenttia todennäköisemmin kuin miehet, joilla on matala testosteronitaso.

Nykyään perinteiset aviomiehen ja vaimon roolit eivät enää määrittele avioliiton onnistumista, joten vahva maskuliinisuus ei ole suositeltavaa. Yleensä pariskunta jakaa perhe-elämän roolit ja tehtävät tasapuolisesti.

5. Jos lapsellasi on diagnosoitu ADHD, eroat 22,7 prosenttia todennäköisemmin ennen kuin lapsesi täyttää kahdeksan vuotta.

ADHD-lapsen kasvattaminen on haastavaa, kallista, stressaavaa ja henkisesti raskasta. Se asettaa paineita avioliitolle.

6. Jos olet joskus asunut kumppanin kanssa, joka ei ole nykyinen puolisosi, avioeron riski on kaksinkertainen verrattuna ihmiseen, joka on asunut yksin.

Ohion yliopiston tutkimuksen mukaan pariskunnilla, jotka ovat muuttaneet yhteen toistensa kanssa vasta liiton myötä, on 83 prosentin todennäköisyydellä enemmän avio-ongelmia kun pareilla, jotka ovat asuneet yhdessä ennen liittoa.

Washingtonin yliopiston tutkimuksen mukaan naisilla, jotka asuvat yhdessä muiden kuin tulevien aviomiestensä kanssa, on suurempi riski hankkia avioero. He eroavat 55-166 prosenttia todennäköisemmin.

7. Jos et ole yleensä hymyillyt valokuvissa, avioliittosi päätyy eroon viisi kertaa todennäköisemmin.

Kun tutkittiin yliopiston vuosikirjakuvia sekä muista elämän varrella otettuja valokuvia, kävi ilmi, että pienestä pitäen hymyilevät ihmiset ovat optimistisia ja tulevat paremmin toimeen muiden ihmisten kanssa eri tilanteissa. Sama pätee tietenkin myös aviopuolisoihin. Optimistit selviävät paremmin elämän vaikeista ajoista ja avioliiton karikoista.

8. Jos olet saanut keskenmenon 20:nnen raskausviikon jälkeen, synnytyksen aikana tai sen jälkeen, avioliitollasi on 40 prosenttia suurempi todennäköisyys päättyä eroon.

Parisuhde ei voi kärsiä pahempaa iskua kuin lapsen kuolema. Järkyttyneet parit syyttävät usein toisiaan menetyksestä ja äidit ajattelevat, että heidän olisi pitänyt pitää parempaa huolta lapsesta. Jos parit eivät pysty käsittelemään suruaan, se voi erottaa heidät.

9. Jos vaimolla on diagnosoitu syöpä tai MS-tauti, avioliitolla on kuusi kertaa suurempi riski päätyä eroon, kuin jos mies sairastaisi tauteihin.

Tutkimus paljastaa, että aviomiehet jättävät kuusi kertaa todennäköisemmin vakavasti sairastuneen vaimon, kuin naiset jättävät aviomiehen. Syynä on se, että miesten on vaikeampi hyväksyä huolenpitäjän rooli. Heidän on vaikea ottaa vastuu sairaasta vaimosta. Naiset puolestaan ottavat usein vapaata töistä huolehtiakseen puolisostaan.

10. Valkoihoinen nainen, joka elää asumuserossa miehestään, hankkii avioeron kuuden vuoden aikana 98 prosentin todennäköisyydellä. Latinalaisamerikkalainen nainen samassa tilanteessa hakee eroa 80 prosentin ja afroamerikkalainen nainen 72 prosentin todennäköisyydellä.

Naiset antavat usein vihan ja katkeruuden muhia pitkään ennen kuin ilmaisevat sen. He yleensä vihjailevat asiasta sanomatta suoraan mikä heitä vaivaa. Asiat tulevat sanotuksi vasta liian myöhään, jolloin he ovat jo valmiita eroamaan. Naisten pitäisi kertoa aikaisessa vaiheessa mitä haluavat ja minkä täytyy suhteessa muuttua. Miesten puolestaan täytyisi oppia kuuntelemaan.

11. Jos olet tanssija tai koreografi, eroat 43 prosentin todennäköisyydellä. Matemaatikoiden eroriskiprosentti puolestaan on vain 19.

Myös puolison uran avulla voi ennustaa avioliiton kestävyyden. Muun muassa hierojat eroavat yli 38 prosentin, hammaslääkärit 7,75 prosentin, eläinkouluttajat 22,5 prosentin ja pikkolot hieman yli 28 prosentin todennäköisyydellä.

12. Jos olet maanviljelijä, erotodennäköisyys on vain 7,6 prosenttia. Alhaisen eroriskin ammatteja ovat myös ydininsinööri ja optikko. Kestävimmät avioliitot ovat maatalousinsinööreillä.

Ammatilliset syyt avioeroissa ovat mielenkiintoisia, mutta vielä enemmän liiton onnistumiseen tai epäonnistumiseen vaikuttavat kuitenkin ikä-, rotu- ja tuloerot sekä pariskunnan erilaiset luonteenpiirteet.

13. Jos sinulla tai puolisollasi on todettu aivovamma, avioliitollanne on 17 prosentin todennäköisyys päättyä eroon.

Vaikka puolison sairastuessa avioeron eron riski suurenee, tilanne on erilainen aivovammapotilailla. Tapauksissa, joissa puoliso sai vakavan aivovamman, avioeron todennäköisyys pieneni.

14. Afroamerikkalaisten naisten ensimmäisistä avioliitoista eroon kymmenen vuoden sisällä päättyy 47 prosenttia. Latinalaisamerikkalaisten naisten ensimmäiset avioliittojen kohdalla luku on 34 prosenttia. Valkoihoisten naisten kohdalla prosenttiluku on 32 ja aasialaisten naisten kohdalla 20.

Yhdysvaltain terveysviraston tutkimuksen mukaan yksi viidestä ensimmäisistä avioliitoista päätyy eroon viiden vuoden sisällä. Yksi kolmesta päättyy kymmenen vuoden sisällä.

15. Armeijan palveluksessa olevien naisten avioliitot päätyvät eroon 250 prosenttia todennäköisemmin kuin miesten, jotka palvelevat armeijassa.

Rand Corporationin tutkimus selvitti, että armeijassa palvelevien naisten avioliitoista 6,6 prosenttia päätyi eroon. Armeijassa palvelleiden miesten avioliitoista vain 2,6 prosenttia päättyi eroon. Tutkimuksen mukaan armeijaan valikoituvat naiset, joilla on muutenkin korkeampi riski erota.

(MTV3 Helmi)

Kuva: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.