Näkökulma: SM-liigassa muhii maanjäristys - HIFK:lla valtava niskalenkki isoimmasta mestarisuosikista

8:56
Tulosruutu selvitti lauantain SM-liigakierroksen tapahtumat.

SM-liigan kevät on saanut jo nyt todella herkullisen ensimausteen, kirjoittaa MTV Urheilun toimittaja Ilari Savonen.

HIFK on päättänyt pysäyttää Kärpät. Ei riitä, että Jarno Pikkaraisen luotsaamalla joukkueella on sekä tuloksellinen että pelillinen niskaote. Tarttumapinta on paljon laajempi.

IFK:n urheilupomo Tobias Salmelainen vakuutteli Ville Leskisen hankinnan jälkeen, että Suomen suurin seura tekee harkittuja liikkeitä. Aivan varmasti. IFK tiesi kuitenkin mahdollisuutensa.

Leskinen on Kärppien miehiä. IFK haistoi epävarmuuden ja iski. Kärpät ylitti jo Julius Junttilan hankinnalla tälle kaudelle määritellyn budjettirajansa. Leskinen aiheutti valtavaa päänvaivaa. Kärppien hyökkäys oli jo täynnä, kun yksi "omista pojista" tuli tarjolle.

Leskinen on Liigassa eturivin ratkaisupelaaja. Mutta ennen kaikkea hän on IFK:n ratkaisupelaaja. Ei Kärppien.

Helposti voisi todeta, että IFK on värvännyt itselleen kaikki viime kevään finaalisarjan tähdet. Teemu Turunen, Otto Paajanen ja Leskinen. Näistä Turunen ja Paajanen olivat, toki, sopimuksen alla jo ennen kevään urotekoja. Selvää on kuitenkin se, että IFK ei jätä nyt mitään sattuman varaan.

Viime keväänä IFK:n finaalipaikka oli maalin päässä. Tämä ei ollut suinkaan ensimmäinen katkera tappio Kärpille lyhyen ajan sisällä.

Nyt suunta on päätetty kääntää.

Syksyn voitot 3-1. Pelillistä horjuttamista. Näpäytys markkinoilla.

IFK:lla on valtava ote.

Kärpät on sille ylivoimaisesti suurin vihollinen. IFK:ssa tiedetään, että Tapparasta huolimatta Kärpät on se, jonka sen pitää voittaa. Kun Kärpät kaatuu, kaatuvat kaikki muutkin.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja