Näitä tuotteita suomalaiset hankkivat vuonna 2018 – Osa hinnoista nousee joulualessa

Puolueeton hintavertailupalvelu Hintaopas on selvittänyt kuluneen vuoden haetuimmat tuotteet. Joulun välipäivien alennusmyyntien hittituotteiksi ennustetaan televisioita, kuulokkeita ja pelikonsoleita.

Hintavertailupalvelu Hintaopas.fi:n data osoittaa, että suomalaisten kuluneen vuoden suosikkituote oli Sony PlayStation 4 Pro 1TB. Toiseksi eniten haettiin Apple iPhone 7 -mallia ja kolmannelle sijalle nousi Nintendo Switch -pelikonsoli.

– Kymmenen kärki täyttyi pääasiassa matkapuhelinmalleista ja pelikonsoleista, mutta sijalle 5 pääsi Polar M430 -urheilukello. Haetuimpia brändejä olivat Sony, Samsung ja Asus, kertoo Hintaopas.fi:n maajohtaja Liisa Matinvesi-Bassett.

Top 10 -tuotteisiin pääsi kolme eri Samsung Galaxy-puhelinmallia sijoille 4, 7 ja 8. Myös retrobuumi näkyi haetuimpien tuotteiden listauksessa, sillä retropelikonsolit Nintendo Classic Mini SNES ja Classic Mini NES saivat kuluttajat liikkeelle ja veivät sijat 9 ja 10.

Kriittisyys kannattaa myös joulun alennusmyynneissä

Joulualet alkavat perinteisesti heti joulupäivänä verkkokaupoissa ja osassa kivijalkamyymälöitä. Viime vuoden välipäivien alennusmyynneistä suomalaisten mukaan tarttui eniten pelikonsoleita, matkapuhelimia ja näytönohjaimia. Suosituimmiksi yksittäisiksi tuotteiksi nousivat Apple iPhone 7 32GB, Sony PlayStation 4 Pro 1TB ja Nintendo Switch.

Hintaopas ennustaa aikaisempien vuosien datan perusteella myös tämän vuoden joulualen suosituimmat tuotteet. Ennusteen mukaan haetuimmiksi tuotekategorioiksi nousevat televisiot, kuulokkeet ja pelit ja konsolit. Suomalaisten ennustetaan hakevan etenkin LG OLED55C8 -televisiota, Samsung QE55Q7FN -televisiota ja Google Chromecast -mediasoitinta.

Joulualen tarjouksia kannattaa katsoa kriittisin silmin, sillä kaikki tuotteet eivät ole alennuksessa ja osalla tuotteista hinta myös nousee.

– Esimerkiksi pelikonsoleista 21 prosenttia on ollut alennuksessa joulualen aikana ja keskimääräinen alennusprosentti on ollut 10. Kuitenkin 8 prosentilla konsoleista hinta nousi, keskimäärin 25 prosentilla, Matinvesi-Bassett opastaa.

Hintaoppaan vuoden 2018 haetuimmat brändit

 1. Sony
 2. Samsung
 3. Asus

Hintaoppaan vuoden 2018 haetuimmat tuotteet

 1. Sony PlayStation 4 Pro 1TB
 2. Apple iPhone 7 32GB
 3. Nintendo Switch
 4. Samsung Galaxy SM-G930F 32GB
 5. Polar M430
 6. Sony PlayStation 4 Slim 500GB
 7. Samsung Galaxy S7 SM-G930F/DS 64GB
 8. Samsung Galaxy S8 SM-G950F-64Gb
 9. Nintendo Classic Mini SNES
 10. Nintendo Classic Mini NES

Hintaopas ennustaa: joulualen 2018 suosituimmat tuotteet

Kuva: Valmistaja

Seuraa Teknavia myös sosiaalisessa mediassa!
Löydät meidät Facebookista, Instagramista, Twitteristä ja YouTubesta.

Lue myös:

  Uusimmat

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja