Näitä kauneusleikkauksia suomalaisille tehdään eniten

Kirurgian ja plastiikkakirurgian erikoislääkäri, plastiikkakirurgian professori Rolf Nordström tuntee suomalaisten mieltymykset esteettisen kirurgian suhteen. Nordström listaa miesten ja naisten suosituimmat toimenpiteet juuri nyt.

Miehet

Professori Nordströmin Plastiikkakirurginen Sairaala tekee ainoana Suomessa hiustensiirtoja. Toimenpide on miesten kohdalla suosituimpien kärjessä.

− Noin 35 prosenttia miehille tehdystä kirurgiasta on hiustensiirtoja, Rolf Nordström kertoo.

Esteettisen kirurgian saralla voimakkaassa kasvussa ovat viime vuosina olleet niin sanotut "ei veitsellä tehdyt toimenpiteet". Niitä suoritetaan Nordströmin mukaan noin seitsemän kertaa enemmän kuin veitsellä tehtäviä.

− Toin Suomeen Botoxin, ja se on yhä suosittu. Kysyttyjä ovat myös luonnolliset Restylane-kauneuskäsittelyt.

− Veitsellä tehtyjen toimenpiteiden kärjessä miesten kohdalla ovat ylä- ja alaluomet, kulmakarvojen laskeumat, faceliftit (kasvojenkohotus) sekä rasvaimut, Nordström kertoo.

Naiset

Naisten kohdalla kirurgisten toimenpiteiden kärkeen nousevat ylä- ja alaluomet, faceliftit (kasvojenkohotus), rasvaimut sekä rintatoimenpiteet. Rintoihin toivotaan sekä suurennusta, pienennystä että ripustusta.

Ilman veistä tehtävistä toimenpiteistä suosituimpia ovat huulten täyteläistäminen ja ryppyjen tasoittaminen.

− Lista on pysynyt viime vuosina melko tasaisena, Nordström kommentoi.

Pitkän linjan ammattilainen muistuttaa, että kaikki leikkaukset ovat kulttuurisidonnaisia. Juuri nyt muun muassa Yhdysvalloissa ja Etelä-Amerikassa erityisen tavoiteltu on muhkea takapuoli.

− Eurooppalaisten suosikkituote tämä ei silti ole. Sen sijaan muistan afrikkalaisen naisen, joka tuli vastaanotolleni rasvaimuun. Hänellä oli oikein kunnon takapuoli, ja hän korosti, ettei siihen saa missään nimessä koskea.

Studio55.fi/Jenni Kokkonen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja