Asiakas hyötyy, kun myyjät kilpailevat vaihtoautoista: "Täytyy lähteä ostamaan suoraan kuluttajilta"

Käytettyä autoa ostamassa? Tässä vinkit autokaupoille 2:21
Oletko ostamassa käytettyä autoa? Kiinnitä huomiota näihin asioihin, ettet tule ostaneeksi sikaa säkissä.

Käytettyjen autojen kauppa käy kuumana, ja autoliikkeet tarvitsevat kipeästi täytettä varastoihinsa. Tämä on hyvä uutinen autonsa myyntiä suunnittelevalle kuluttajalle.

Autoliikkeitä kilpailuttava AutoVex-palvelu kertoo tiedotteessaan, että käytettyjen autojen kysyntäpiikki ei ole jäänyt huomaamatta.

Kilpailua on vauhdittanut alkukesän aikana myös sellaisten merkkiliikkeiden aktivoituminen, jotka saavat tyypillisesti valtaosan käytetyistä autoistaan vaihdossa uuteen autoon.

– Nyt kun uusien autojen kauppa sakkaa eikä vaihtoautoja tule entiseen tahtiin, niitä täytyy lähteä ostamaan suoraan kuluttajilta, AutoVexin toimitusjohtaja Sebastian Frick kertoo yhtiön tiedotteessa.

Autoaan myyvä kuluttaja hyötyy markkinatilanteesta

Koska hyviä vaihtoautoja on tarjolla vain rajallisesti, käyvät autoliikkeet niistä kamppailua ihan tosissaan. Tämä taas pelaa kuluttajan pussiin, sillä hinnat nousevat kysynnän ollessa tarjontaa suurempaa.

Uusien henkilöautojen ensirekisteröinnit ovat tänä vuonna jäämässä arvioiden mukaan noin 85 000 autoon, mikä olisi vähemmän kuin kertaakaan koko 2000-luvulla.

– Käytännössä tämä tarkoittaa, että kuluttajat eivät korvaa vanhoja autoja uusilla, vaan vanha auto vaihdetaan usein jo omistuksessa olleeseen. Samalla osa ostaa käytetyn auton ilman vaihtokauppaa, J. Rinta-Joupin myyntijohtaja Markku Ala-Hakuni kertoi kesäkuun alussa.

Vaihtoautoketju Sakan myynti puolestaan kasvoi huhtikuussa 15 prosentilla ja toukokuussa 30 prosentilla viime vuoteen verrattuna. Yhtiö ilmoitti toukokuussa palkkaavansa sata uutta myyjää.

Lähteet: AutoVex, J. Rinta-Jouppi, Saka

Lue myös:

    Uusimmat