Naistenklinikalla palataan normaalitoimintaan huomenna – "Tiloissa on edelleen jonkin verran savun hajua"

Helsingin Naistenklinikalla syttyi tulipalo – synnyttäjät ohjattu muualle yön aikana 0:59
Naistenklinikalla jouduttiin perumaan synnytyksiä ja keisarinleikkauksia sunnuntai-iltana tapahtuneen tulipalon takia. HUS tiedottaa, että tilanne on palautumassa normaaliksi.

HUS kertoo tiedotteessaan, että synnytys- ja leikkaustoiminnat palautuvat Naistenklinikalla normaaleiksi tiistaina 13.8. klo 7.30 alkaen.

Synnyttäjiä pyydetään soittamaan sairaalaan normaalikäytännön mukaisesti ennen sairaalaan lähtöä.

Naistenklinikan jätehuoneessa sunnuntai-iltana tapahtuneen tulipalon jälkeen viisi Naistenklinikan osastoa on ollut kokonaan tai osittain pois käytöstä. Tänään Naistenklinikalla on hoidettu riskisynnytykset ja kiireelliset leikkaukset.

Savusta kärsineet osastot on katselmoitu, tehosiivottu, tuuletettu ja niissä olevien teknisten järjestelmien toiminta on tarkastettu.

– Tiloissa on edelleen jonkin verran savun hajua, mutta perusteet poikkeusjärjestelyille ovat poistuneet. Paluulle on vahvat perusteet potilasturvallisuuden näkökulmasta. Näin ollen käynnistämme toiminnan tiloissa uudelleen huomenna, kertoo HUSin Naistentautien ja synnytysten toimialajohtaja Seppo Heinonen.

Suurin osa Naistenklinikan toiminnasta saadaan palautettua, mutta palopaikan lähellä ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevien gynekologisten syöpien poliklinikan ja päiväkirurgian yksikön osalta tilannetta selvitetään edelleen.


Lue myös:

    Uusimmat