Naiskiekolle huimaa mainosta NHL:n taitokisoissa, mutta ihmeteot eivät yllättäneet Susanna Tapania: ”Tiesin, että taitotaso on huikea”

Viikonloppuna NHL:n tähdistötapahtumassa tähtipelaajien joukossa edukseen esiintyneet amerikkalaiset olympiavoittajat toivat naiskiekon todellisen taitotason esiin, sanoo Suomen maajoukkueen avainpelaajiin kuuluva Susanna Tapani.

Kendall Coyne loksautti monta suuta auki viiletettyään miesten tasolla lauantain luistelukisassa. Taakse jäi jopa yksi NHL:n rakettiluistelijoista, Arizona Coyotesin Clayton Keller.

Myöhemmin kävi ilmi, että virallisen taitokisan ulkopuolella syöttelyradan suorittanut Brianna Decker teki sen itse asiassa nopeammin kuin kukaan NHL-tähdistä, mukaan lukien Sebastian Aho ja Mikko Rantanen.

Suomalaistaituri Susanna Tapani oli tietoinen, mitä naispelaajat olivat viikonloppuna tehneet.

– Katsoin somesta jälkeenpäin niitä videoita. Aikamoinen juttu, Tapani naurahti.

– Se oli heillekin hieno kokemuksena ja toi paljon naiskiekolle huomiota. Nähtiin tavallaan oikeasti sitä tasoa, että kuinka hyvin he pärjäsivät siinäkin. He saivat kyllä pelkästään positiivista näkyvyyttä siitä.

Sen enempää teot eivät kuitenkaan yllättäneet – varsinkaan luistelukisassa loistaneen Coynen kohdalla.

– Kyllä minä sen tiesin, että jenkeillä ja kanukeilla taitotaso on tosi huikea siellä. Coyne on minun ikäiseni, ja olen tuntenut hänet monta vuotta junnukisoista asti. Hän on kyllä aina ollut ihan supernopea. Ei kyllä yllättänyt sekään.

NHL:n tähdistötapahtuma on kokenut viime vuosina renessanssin viikonlopun kiekkokarnevaalina. Susanna Tapani kävisi itsekin mieluusti näyttämässä osaamistaan, jos Suomessa yritettäisiin monen vuoden tauon jälkeen viritellä vastaavia tapahtumia.

– Ihan ylipäänsä voisi olla tuollaisia tähdistöpelejä Suomessakin. Ja miksei sitten muutama nainen sinne mukaan. Se olisi ihan tosi hieno juttu.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja