Naisjärjestön toiminnanjohtaja järkyttyi kotien väkivallasta: "Paikka, jonka pitäisi olla kaikkein turvallisin"

Naisjärjestön toiminnanjohtaja järkyttyi kotien sisäisestä väkivallasta:"Paikka, jonka pitäisi olla kaikkein turvallisin" 9:23
Videolla Hirsikangas kertoo, millä keinoin hän lähtisi vähentämään naisiin kohdistuvaa väkivaltaa. Hän kertoo myös, miksi verkkohäirintään puuttuminen on tärkeää.

Naisiin kohdistuu monenlaista väkivaltaa, ja se kertoo Suomessa olevan jotain vialla, sanoo tasa-arvojärjestö UN Women Suomen toiminnanjohtaja Jaana Hirsikangas.

MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa haastateltu Hirsikangas kertoo, että 47 prosenttia suomalaisista on kohdannut joko fyysistä tai seksuaalista väkivaltaa, ja peräti 30 prosenttia naisista on kohdannut sitä nimenomaan kotonaan.

– Sehän on aivan järkyttävää, että se paikka jonka pitäisi olla kaikkein turvallisin, niin itseasiassa siellä on kohdattu väkivaltaa.

Kaikista rikoksista ei edes kerrota viranomaisille, ja Hirsikangas peräänkuuluttaa sitä, että kynnystä rikoksesta ilmoittamiseen tulisi laskea. Oma ongelmansa on rikosten venyvät tutkinta-ajat esimerkiksi seksuaali- ja perheväkivaltatapauksissa.

– Tämähän on aivan hirvittävä kokemus uhrille! Joudut käymään aina uudelleen ja uudelleen läpi sitä etkä ole varma siitä, saatko oikeutta.

Videolla Hirsikangas kertoo, millä keinoin hän lähtisi vähentämään naisiin kohdistuvaa väkivaltaa.

Viiden jälkeen nähdään joka arkipäivä MTV3-kanavalla kello 16.58 alkaen. 

Ohjelma on katsottavissa suorana ja tallenteena myös MTV Katsomossa. Muista päivän uutisissa ja puheenaiheissa myös MTV Uutiset Live

Lue myös:

    Uusimmat