Naiset juoruavat syrjähypyistään miehiä enemmän

Naiset paljastavat syrjähyppynsä ainakin yhdelle kaverilleen. Miehet puolestaan uskaltavat kertoa hairahduksistaan vain tuntemattomille.

Uuden tutkimuksen mukaan naiset juoruavat syrjähypyistään huomattavasti miehiä enemmän. 43 prosenttia miestään pettäneistä naisista myöntää kertoneensa suhteesta parhaalle ystävälleen. 15 prosenttia paljastaa kertovansa asiasta useammallekin ystävälle. Vain 28 prosenttia naisista pitää kokonaan suunsa kiinni avioliiton ulkopuolisista suhteista.

Vastaavasti jopa 77 prosenttia hairahtuneista miehistä pitää paljastumisen pelossa suunsa tiukasti supussa.

Vaikka miehet osaavatkin pitää salaisuutensa itsellään, he juoruavat naisia useammin tuntemattomille teoistaan. 12 prosenttia miehistä kertoisi seikkailuistaan ihmiselle, jonka ovat juuri tavanneet. Kuusi prosenttia miehistä kertoisi asiasta kaverilleen.

Suhteisiin erikoistuneen asiantuntijan, Phillip Hodsonin, mielestä tämä johtuu siitä, että miehet eivät luota ystäviinsä yhtä paljon kuin naiset. Miehet on myös ohjelmoitu pitämään salassa asiat, jotka voisivat tehdä heistä haavoittuvia.

– Miehet puhuvat toisilleen heitä yhdistävistä kokemuksistaan polttareissa tai pubissa, mutta se ei ole sama asia, kuin paljastaa, että makaa vaimonsa sisaren kanssa, Hodson selventää.

– Miehet pelkäävät, että tuollaista salaisuutta voitaisiin käyttää heitä vastaan. He ovat tottuneet olemaan kilpailuhenkisiä, joten he pelkäävät, että joku voisi kiristää heitä tai pettää heidät.

Sen sijaan miehet voivat kertoa syrjähypyistään tuntemattomille, koska he uskovat, etteivät enää näe heitä. Sen sijaan naisille tämä toimintamalli ei sovi.

– Naiset eivät kerro hairahduksistaan tuntemattomille, koska he aivan oikeutetusti ajattelevat, ettei ole mitään todisteita, että heihin voisi luottaa, Hodson kertoo.

Kuusi prosenttia naisista on kertonut perheenjäsenelle suhteistaan. Tätä vaihtoehtoa suosii kuitenkin vain yksi prosentti miehistä.

MTV3/Helmi

Lähde: dailymail.co.uk

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja