Mainos

Naisesta tuli kilpauimari 50-vuotiaana – laihtui 45 kiloa pelastaakseen henkensä: "Nyt tunnen itseni energiseksi"

1:22

Lääkäri antoi kalifornialaisnaiselle varoituksen, joka sai hänet muuttamaan elämänsä. Uimisesta tuli sokealle naiselle elämäntapa.

Eläköitynyt opettaja Vivian Stancil aloitti uimaharrastuksen 50-vuotiaana. Hän painoi reilut 144 kiloa ja kärsi korkeasta verenpaineesta sekä diabeteksesta, uutisoi CNN.

– Lääkäri varoitti, että kuolen, siksi aloitin uimisen, Stancil sanoo.

Video: Lääkärin varoituksesta alkanut uimaharrastus pelasti 50-vuotiaan kalifornialaisnainen hengen.

Lääkäri korosti, ettei nainen näkisi 60-vuotissyntymäpäiväänsä ellei muuttaisi elämäänsä ja alkaisi entistä aktiivisemmaksi. Nainen kertoo, että hän nauttii uimisessa erityisesti omasta rauhasta ja tilasta ajatella. Nyt Hän on laihtunut uimisen ja ruokavaliomuutoksen avulla noin 45 kiloa.

– Ennen uimista olin masentunut, eikä minulla ollut motivaatiota. Nyt tunnen itseni energiseksi, Stancil kuvailee.

Ikä ja sokeus eivät estäneet naista menestymästä

Nainen alkoi sokeutua jo 19-vuotiaana, mutta tämä ei hidastanut häntä matkalla kohti menestystä. Stancil on osallistunut valtakunnallisisiin ja paikallisiin senioriolympialaisiin lukuisia kertoja. Tällä hetkellä hän kilpailee selkä-, perhos- ja vapaauinnissa, kerrotaan Stancilin nimiin perustetun säätiön sivuilla.

Uinti on monipuolisena lajina erinomainen liikuntamuoto ylipainoiselle, kertoo terveysliikunnan tutkimus- ja asiantuntijakeskus UKK-instituutti. Tämä johtuu muun muassa siitä, että vesi kannattelee ihmisen painoa. Uinti ja vesiliikunta eivät myöskään rasita niveliä samoin kuin muut lajit.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja