Naisen syytteet miesystävän polttomurhasta Somerolla kaatuivat – uhkasi polttaa poliisin

Talo paloi maan tasalle Somerolla: keski-ikäinen mies loukkaantui vakavasti 0:22
Katso video Someron palosta: Sammutustöissä oli paikalla myös helikopteri.

Naisen murhasyytteet Somerolla viime elokuussa tapahtuneesta tulipalosta ja sen yhteydessä palovammoja saaneen miehen kuolemasta kaatuivat Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa.

Tulipalossa liikuntarajoitteinen ja alkoholia nauttinut mies sai omakotitalon palossa vakavia palovammoja paetessaan talosta. Hän kuoli vammoihinsa seuraavana päivänä sairaalassa. Naisen syytettiin aiheuttaneen tulipalon ja surmanneen miehen tarkoituksellisesti.

Näyttöä syyllisyydestä ei ollut riittävästi

Oikeus piti naisen kertomusta myös poukkoilevana ja jopa osoittain epäuskottavana. Oikeus luonnehti naisen palon aikaista toimintaa myös joltain osin käsittämättömäksi esimerkiksi sen osalta, että hän olisi kehottanut palavan talon keskellä olevaa miestä soittamaan hätäkeskukseen sen sijaan, että olisi soittanut sinne lähtökohtaisesti itse.

Oikeuden mukaan ei kuitenkaan ollut riittävää näyttöä siitä, että nainen olisi sytyttänyt tulipalon, jonka seurauksena mies kuoli.

– Pelkästään se seikka, että [naisen] käyttäytyminen on ollut tulipaloa edeltävästi, sen aikana ja sen jälkeen erikoista ja yleisellä tasolla jopa poikkeuksellista sekä aggressiivista, ei enemmän selvityksen puuttuessa riitä selvitykseksi siitä, että [nainen] olisi syytteen teonkuvauksen tarkoittamalla tavalla syyllistynyt väitettyyn murhaan tai tappoon.

Jätti uhrin heitteille ja uhkaili poliisia

Sen sijaan oikeus katsoi naisen syyllistyneen heitteillepanoon jättäessään auttamatta palavasta talosta paennutta ja tulipalossa saanutta miestä, johon hänellä oli pitkäaikainen kaverisuhde.

Nainen katsottiin myös syylliseksi myös virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta, sillä poliisin otettua hänet kiinni ja ilmoitettu epäilevänsä tätä tulipalosta tämä oli kaivanut esille kaksi tupakansytytintä, sytyttänyt toisen lähellä poliisia ja uhannut polttaa tämän.

Vuonna 1958 syntynyt nainen tuomittiin heitteillepanosta ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta viiden kuukauden ehdolliseen vankeuteen. 

Lue myös:

    Uusimmat