Mainos

Näinkö kiusaaminen saadaan loppumaan? Vaikuttavalla videolla liki 30 miljoonaa katselukertaa

Somessa leviävällä videolla näytetään, kuinka kiusaajalle laitetaan jauhot suuhun.

Kiusaamisen lopettamisen puolesta luennoiva Brooks Gibbs uskoo, että kiusaaminen saataisiin loppumaan ystävyydellä. Hurjan somesuosion saaneella videolla Gibbs osoittaa käytännönharjoituksen kautta, kuinka tämä onnistuu.

Videolla Gibbs pyytää nuorta tyttöä kiusaamaan. Kutsu minua idiootiksi, hän pyytää. Tyttö heittelee solvauksia ilmaan Gibbsin yrittäessä pistää vastaan heikolla menestyksellä. Tyttö jyrää hänet loukkauksillaan.

Mutta sitten Gibbs haluaa kokeilla toista taktiikkaa. Jälleen hän pyytää kutsumaan itseään idiootiksi. Tyttö tottelee. Tällä kertaa Gibbs ei kuitenkaan yritä väittää vastaan tai hermostu tälle. Sen sijaan hän ottaa haukut vastaan, myöntää niissä olevan perää ja kehuu tyttöä itseään.

Tyttö meneekin täysin hämilleen, eikä keksikään enää mitään nälvittävää.

Gibbsin mukaan kyse on valtataistelusta, jossa kiusaaja luovuttaa pelin huomatessaan, ettei pystykään voittamaan.

Jos video ei näy. voit katsoa sen täältä.

Videolla Gibbs luennoi kiusaamisesta amerikkalaiskoulun oppilaille, ja huomauttaa, että puhuessaan kiusaamisesta hän puhuu siitä, kun joku loukkaa toisen tunteita. Sen sijaan, jos joku fyysisesti pahoinpitelee, kyseessä ei ole kiusaaminen, vaan rikos, ja siitä on syytäkin hermostua.

Video on kiertänyt viime päivinä ahkerasti sosiaalisessa mediassa, ja sitä on katsottu jo liki 30 miljoonaa kertaa. Kommenttien joukossa huomautetaan siitä, ettei kiusaamisen estämisen pitäisi olla kiusatun hartioilla. Gibbs kuitenkin toteaa, ettei jako kiusaajiin ja uhreihin ole niin mustavalkoinen, sillä miehen oman kokemuksen mukaan kiusaajat pitävät itse itseään uhreina. Siksi myös ratkaisu lähtee uhreista.

– Neuvoni kaikille on, että "älkää hermostuko, kun ihmiset loukkaavat teitä, ja kohdelkaa kaikkia (jopa näennäisiä vihollisianne) kuin ystäviä. Kaikki, jotka kuuntelevat minua, uskovat, että puhun heille, koska he pitävät itseään uhreina", Gibbs huomauttaa videon kommenteissa.


Lähde: Facebook

***

7:29

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.