Näinkin hullusti voi remontissa käydä: Ovatko nämä pahimmat tee-se-itse-mokat?

Silvottuja raajoja, tuhoisia tulipaloja ja räjähdysvaaroja − kodin kunnostuksessa voivat saada kyytiä niin terveys, omaisuus kuin naapurisopukin. Ovatko nämä pahimmat mokat, joita remontoijille on sattunut?

Brittiläinen MSN Him -sivusto listasi surkeimpia mokia, joita onnettomille tee-se-itse miehille on remonttihommissa tapahtunut.

Alkukeväästä rakennusmies, 46-vuotias Alan Williams,ampui itseään naulapyssyllä käteen jääden kiinni lattiaan. Onneton rakentaja joutui odottelemaan pinteessä peräti kolmen tunnin ajan sillä, hänen työparinsa ei ollut paikalla. Apuun tarvittiin lopulta palokuntaa, joka joutui irrottamaan koko lattialaudan ja kuljettamaan Williamsin lautoineen sairaalaan.

Kuulostaa karulta, mutta oikeastaan Williams selvisi vähällä, sillä hän ei kärsinyt pysyviä vahinkoja − toisin kuin nämä seuraavat tee-se-itse-miehet.

Käsivarsi sirkkeliin

Tänä keväänä entinen palomies Stuart Frain pilkkoi puita sirkkelillä puutarhassaan, kun terä silpoikin hänen käsivartensa. Uskomatonta kyllä, Frain pysyi rauhallisena, nappasi raajan mukaansa ja kiirehti hakemaan apua.

Hän ymmärsi, että verenvuodon tyrehdytys oli ambulanssinkin kutsumista kiireellisempää ja sai avustuksella aikaan kiristyssiteen. Tämä harkittu toiminta luultavasti pelasti hänen henkensä.

Lääkärit onnistuivat kiinnittämään miehen käden paikoilleen seitsemän tuntia kestäneessä leikkauksessa. Vaikka Frainin käsi tuskin koskaan tulee toipumaan täydellisesti ennalleen, hän kykenee jo tuntemaan sormensa.

Naulattu sydän

Kuten Alain Williams sai todeta, naulapyssyt voivat olla vaarallisia. Muutama vuosi sitten leicesteriläinen Nigel Kirk ampui itseään sellaisella vahingossa suoraan sydämeen. Kirk kompastui remonttipuuhissa ollessaan pyyhkeeseen, kaatui ja naula ampaisi pyssystä suoraan hänen rintaansa.

Lääkäreiden mukaan aiemman sairauden aiheuttama arpikudos saattoi pelastaa hänen henkensä, ja naula oli vain millin päässä varmasta kuolemasta.

Naapuruston kauhu

Epäonniset remonttireiskat eivät ole uhka vain itselleen, vaan myös sivullisille, omaisuudelle ja naapurisovulle.

Walesiläinen Lyn Thomas aiheutti koko kotikatunsa evakuoinnin vahingoitettuaan kaasuputkea patiota laittaessaan.

Thomas ei kuitenkaan lannistunut vaan palasi remonttipuuhiin heti päästyään takaisin taloonsa. Vielä samana päivänä hän onnistui tuhoamaan vesiputken lapiollaan ja aiheuttamaan siten tulvan naapurinsa puutarhaan.

Kallis aita

Cambridgeshireläinen David Brown ei osannut aavistaakaan, kuinka kalliiksi aidan rakentaminen puutarhaan hänelle tulisi. Perustuksia kaivaessaan hän osui vahingossa puhelinkaapeleihin, ja British Telecomin sanotaan veloittaneen häneltä 25 000 puntaa tuhojen korjaamiseksi.

Taikurin sormet

Aina ensiapuun ei päädytä puutarhatöiden päätteeksi. Julkkistaikuri Paul Daniels valmisti rekvisiittaa tulevalle kiertueelleen sirkkeliä apua käyttäen, kun hän vahingossa leikkasi itseltään etusormen ja osan keskisormestaan.

Kirurgit onnistuivat pelastamaan taikurin etusormen, mutta puolet keskisormesta jäi puuttumaan. Daniels kuitenkaan ei ollut valmis luopumaan kiertuesuunnitelmistaan.

Yläkerta tuli alas

Muuan vuokralainen Kenneth Wharton halusi asuntoonsa avaramman tunnelman ja alkoi purkaa väliseinää. Törppö remppaaja tuli kuitenkin purkaneeksi juuri sitä seinää, joka kannatteli yläkerran huoneiston rakenteita. Wharton ehti paeta juuri ajoissa ennen kuin sänky, vaatekaappi ja kasa kivimurskaa syöksyivät yläkerrasta suoraan hänen olohuoneeseensa.

Whartonin remontointi maksoi 17 000 puntaa vuokranantajalle, ja lisäksi mies tuomittiin 12 kuukaudeksi yhdyskuntapalveluun.

Kuolonloukko kotona

Eräs toinen vuokralainen, Christopher Pendery, ajatteli muuttaa loftinsa mukavaksi lasten makuuhuoneeksi. Prosessin aikana hän sahasi esimerkiksi kattoa kannattelevaa puuta ja väsäsi lattiat hatarasta lastulevystä.

Kuinka pahasta mokasta on kyse? Eräs kokenut tarkastaja kutsui Penderyn kätten jälkeä vaarallisimmaksi asutuksi kiinteistöksi, jonka hän oli koskaan nähnyt.

Pendery tuomittiin 160 tunniksi yhdyskuntapalveluun, ja huoneiston korjaaminen asuttavaan kuntoon kustansi noin 15 000 puntaa.

Ahkera kaivuri

Vuonna 2007 muuan Stephen Lynch päätti hankkia puutarhavajan. Mies osti 18 000 punnalla minikaivurin, jotta kuopan kaivaminen perustuksia varten sujuisi tehokkaammin. Hän arvioi, että tarvittavan kuopan mittojen tulisi olla reilut 6 metriä kertaa 4,5.

Urakka sujui jopa turhan tehokkaasti: lopulta Lynchin pihalla ammotti yli 12 metriä pitkä, 9 metriä leveä ja lähes kaksi metriä syvä aukko, joka uhkasi niellä naapureidenkin kiinteistöt.

– Naapurini alkoivat huolestua, kertoi sotkustaan lopulta 50 000 puntaa sanktioina maksanut Lynch.

– He kyselivät, mitä tein, ja kerroin rakentavani joko uima-allasta tai temppeliä.

– Vitsailin, mutta he ilmoittivat minusta viranomaisille.

Kranaattikätkö

Aina vika ei ole remontoijassa. Ian Cooke kaivoi kuoppia puutarhassaan terassia varten, kun hänen lapionsa kolahti johonkin kovaan. Kun hän koski siihen uudestaan, alkoi se savuta.

Cooke oli osunut kotijoukkojen toisen maailmansodan aikaiseen kranaattikätköön, jolla oli varauduttu natsien vääjäämättömältä vaikuttaneeseen miehitykseen. Katu evakuoitiin siksi aikaa, kun ammuslöytö tehtiin vaarattomaksi.

Tuikkasi talonsa tuleen

Canvey Islandin saarella muuan mies kaipasi taloonsa uutta maalipintaa. Hän teki kuten useimmat, ja poltti vanhan maalin seiniltä. Suhteellisen yksinkertainen homma ei tosin useimmiten pääty tulipaloon, joka jättää neljä perhettä kodittomiksi.

Sammutustöihin tarvittiin noin 60 palomiestä. Jälkikäteen mies myönsi, ettei ole asiantuntija remonttihommissa.

Lähde: Him.uk.msn.com

Kuvat: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja