Mainos

Nainen valitsi kissat äitiyden sijaan: "Heteronaisen ei sovi olla haluamatta lapsia”

Salanimellä kirjoittava 35-vuotias nainen paljasti, miksei halua lapsia. Monet sanovat hänelle, että hän jää jostakin paitsi, ja että mieli kyllä muuttuu vielä.

35-vuotias "Fleur" ei edes lapsena haaveillut suurperheestä tai leikkinyt nukeilla. Nyt nainen paljasti Mamamia.comille, miksei halua lapsia.

– Kun katson lapsia kadulla, ajattelen vain ”argh”. Ajattelen häslinkiä, meteliä. Ensimmäinen asia on melu, ääni, jota lapset ja vauvat pitävät. Kiljuminen. Tarpeeton kiljunta riipii sisintäni. En siedä sitä, Fleur sanoo.

– En näe mitään hyötyä siinä, että hankkisin lapsia. Pidän elämästäni sellaisena, kuin se on. Voin mennä lomalle koska haluan, minne haluan. Pidän siitä, miten voin nukkua pitkään joka päivä, jos haluan, tai pitää laiskan päivän kotona ja olla pukeutumatta, olla poistumatta talosta ja olla tekemättä mitään.

Fleur nauttii vapaudestaan ja pelkää, että lapsi muuttaisi hänen elämäänsä liikaa. Lisäksi lapsen aiheuttamat kulut eivät vetoa häneen: hän säästää ylimääräisen rahan eläkettä varten.

– Äitini sanoo minulle: "Jos et hanki lapsia, kuka huolehtii sinusta vanhana?” Minusta se ei ole tarpeeksi hyvä syy hankkia lasta, jos jotakin, niin se on itsekäs syy saada lapsi. Ei ole takuuta siitä, että lapsesi asuu edes samassa maassa kuin sinä, kun olet vanhempi, ja vaikka hän asuisi samassa maassa, hän voi olla toisella puolella maata, Fleur sanoo.

– Jos olisin saanut dollarin joka kerta, kun joku sanoo minulle ”sinä muutat vielä mielesi”, olisin miljonääri. Jos olet nainen etkä halua lapsia, olet lähes yhteiskunnan hylkiö. Sinua pidetään outona. (Meihin) juurtunut mielipide on, että naisen koko tarkoitus on saada lapsia.

"Saan paljon rakkautta kissoiltani, eivätkä ne sano vastaan"

Fleur ei usko, että ihmislaji romahtaa, jos hän päättää olla saamatta lapsia. Monet sanovat hänelle, että hän jää jostakin paitsi, ja että lapsi rakastaisi häntä paljon.

– Saan paljon rakkautta kissoiltani, eivätkä ne sano vastaan. Jos olisin homoseksuaali, ihmiset olisivat luultavasti hyväksyvämpiä lapsettomuuspäätökseni kanssa, mutta heteronaisen ei sovi olla haluamatta lapsia.

Fleur pitää myös kissojen ääniä suloisempina kuin vauvojen. Naisen aviomies on samaa mieltä lapsettomuudesta: hän saattaa ravintoloissa riehuvia lapsia katsellessaan heittää, että on onnellinen, ettei itse ole vanhempi.

– Yhteiskunta puskee naisia hankkimaan lapsia. Ihmiset sanovat ”biologinen kellosi alkaa tikittää” tai ”minäkin ajattelin noin sinun iässäsi, mutta mielesi muuttuu vielä”. Täytän 36 tänä vuonna, en ole vielä muuttanut mieltäni ja epäilen, etten muutakaan.

***


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.