Nainen teipattiin tuoliin ja jätettiin palavaan asuntoon Kajaanissa

Nuori nainen teipattiin tuoliin ja jätettiin palavaan asuntoon eilisiltana Kajaanissa. Naisen onnistui kuitenkin paeta liekkejä omin neuvoin.

Kajaanin Nakertajantiellä asuvan naisen kotiin oli tunkeuduttu. Tunkeutuja oli teipannut 20-vuotiaan ulkomaalaissyntyisen naisen tuoliin, minkä jälkeen asunnossa oli sytytetty tulipalo. Tuoliin teipattu nainen pääsi kuitenkin omin avuin palavasta asunnosta ulos luhtitalon ylätasanteelle, jossa ulkopuoliset auttoivat hänet irti tuolista ja pois palavan rakennuksen läheisyydestä.

Palon arvellaan sytytetyn hieman ennen iltakahdeksaa. Tapahtumaa tutkitaan murhan yrityksenä ja törkeänä tuhotyönä.

Yksi pidätetty

Tapahtumapaikalta on otettu yksi henkilö kiinni. Hän on 1975 syntynyt suomalainen mies. Poliisin mukaan mies ei yrittänyt paeta paikalta.

Teon motiivia, palon syttymistapaa ja tapahtumien kulkua selvitetään kuulusteluilla, puhuttamisilla ja teknisellä tutkinnalla. Poliisi on kaikista paloon liittyvistä motiiveista tässä vaiheessa erittäin vaitonainen.

Poliisi vaikenee myös pidätetyn epäillyn suhteesta 20-vuotiaaseen uhriin.

Ei fyysisiä vammoja

Tulipalossa ei tullut kenellekään fyysisiä vammoja.

- Asunto kärsi mittavia palo- ja savuvahinkoja, rikosylikomisario Jarkko Maksniemi sanoo MTV3 Uutisille.

Kajaanissa roihusi toissapäivänä myös toinen tulipalo, jota epäillään tuhopoltoksi. Esitutkinnan tässä vaiheessa ei kuitenkaan ole tullut ilmi seikkoja, joiden perusteella olisi syytä epäillä, että tulipalot olisivat kytköksissä toisiinsa.

Toinen tulipalo tapahtui osoitteessa Samoojantie 1.

Lue myös:

    Uusimmat