Entinen Miss Helsinki -kisailija sai syytteen: Löi veitsen miehen sydämen läpi

Viisikymppinen mies surmattiin Helsingin Punavuoressa maaliskuun lopussa. Teosta syytetään nyt 27-vuotiasta naista. MTV Uutiset seuraa oikeudenkäyntiä paikan päällä.

Oikeudenkäynti alkoi Helsingin käräjäoikeudessa noin kello 9.30. Taposta syytetty nainen on paikalla henkilökohtaisesti. 

Siisteihin vaateisiin, valkoiseen Louis Vuitton -kauluspaitaan ja mokkasiineihin sonnustautunut nainen peitti kasvonsa kameroilta istunnon alussa.

Nainen kuunteli vakavana, kun syyttäjä luki ääneen näkemyksensä siitä, mitä surmapäivänä tapahtui.

Nainen on ollut ennen oikeudenkäyntiä tutkintavankeudessa. Nainen tuotiin siis oikeudenkäyntiin suoraan vankilasta. 

Iltalehti uutisoi aiemmin, että taposta syytetty nainen osallistui aikoinaan Miss Helsinki -kilpailuun. Hän kuitenkin jättäytyi kisasta pois viime hetkillä.

Kostea illanvietto

Oikeudessa puidaan tänään viisikymppisen miehen kuolemaan johtanutta puukotusta, joka tapahtui illanvieton yhteydessä 28. maaliskuuta Albertinkadulla Helsingin Punavuoressa. 

Yksityisasunnossa tapahtunutta välikohtausta edelsi kostea illanvietto sekä syytetyn ja uhrin välinen riita.

Syyttäjän mukaan nainen ja mies olivat tapahtumien aikaan viettäneet järjestyksessään toista kosteaa juhlapäivää osana viiden hengen seuruetta. 

Päivien mittaan kaksikon välillä oli ollut naljailua ja nahistelua. Tapahtumailtana nahistelu muuttui syyttäjän sanoin "kunnon riidaksi". 

Riidan aikana nainen kynsi miestä kasvoista ja kaulasta. Mies puolestaan sylki naisen päälle ja löi tätä kasvoihin niin, että tämän nenästä alkoi vuotaa runsaasti verta. 

Syyttäjän näkemys on, että nainen tästä tulistuneena haki keittiöstä veitsen ja löi sillä kerran miehen rintaan, vasemmalle puolelle. Mies lyhistyi iskun jälkeen maahan.

Veitsen terä lävisti miehen sydämen ja mies kuoli.

"Hysteerinen tunnelma"

Syyttäjän mukaan tunnelma asunnolla muuttui välikohtauksen jälkeen "hysteeriseksi", ja miehelle muun muassa yritettiin antaa ensiapua painamalla jäitä tämän rintaa vasten. Yksi paikalla olleista otti veitsen ja laittoi sen takaisin keittiön vetolaatikkoon.

Asunnosta myös soitettiin useampia puheluita hätäkeskukseen.

Puhelutallenteita kuunneltiin oikeudenkäynnin alkupuolella. Puheluista välittyy asunnolla vallinnut kaoottinen tunnelma.

Ensimmäisen hätäkeskuspuhelun alussa hätäkeskuspäivystäjällä oli ylipäätään vaikeuksia saada selvää siitä, mistä asiassa on kyse. 

Puhelun aikana kävi ilmi, että asunnossa ollutta naista oli lyöty kasvoihin ja että tämä vuosi verta.

Puolustuksen mukaan ensimmäisestä tallenteesta käy ilmi lähinnä, että nainen soitti hätäkeskukseen ja yritti tiedustella asunnon osoitetta muilta juhlijoita avun saamiseksi. Jostain syystä muut paikalla olleet eivät kuitenkaan puolustuksen mukaan halunneet osoitetta kertoa.

Kaaos

Toisen puhelun aikana syytetty nainen itkee vuolaasti ja yrittää selittää asunnon tapahtumia. 

Puhelun aikana tulee pikkuhiljaa ilmi, että asunnossa on puukotettu ihmistä. Nainen on huolissaan siitä, että uhri on kuolemassa.

Hätäkeskuspäivystäjä yrittää edelleen saada selville asunnon tapahtumia ja osoitetta, mutta puhelu on hyvin kaoottinen ja vaikeaselkoinen. 

Puheluun osallistuu myös toinen paikalla ollut nainen ja myöhemmin poliisit saapuvat paikalle.

Puolustuksen mukaan toisesta nauhasta ei pysty tekemään päätelmiä siitä, mitä asunnossa todella tapahtui. Puolustuksen mukaan selväksi kuitenkin käy, että puheluun osallistuneet naiset halusivat apua paikalle.

Myös asunnon omistaja soitti samoihin aikoihin hätäkeskukseen kahteen eri otteeseen. Hän kertoi puheluissa puukotuksen uhrin vuotavan verta ja kiirehti ambulanssia paikan päälle. 

Viimeinen hätäkeskuspuhelu soitettiin noin kello kahdeksalta illalla. 

Aluksi neljä epäiltyä

Nainen kiistää tapposyytteen. 

Hän kiistää koko teonkuvauksen, eli hän ei puolustuksensa mukaan ole surmannut miestä lyömällä tätä veitsellä rintaan. 

Riidatonta on se, että uhri kuoli veitseniskuun. Puolustus lähtee kuitenkin siitä, ettei syytetty 27-vuotias nainen lyönyt kuolettavaa iskua.

Taposta epäiltiin esitutkinnan alkuvaiheessa yhteensä neljää asunnossa ollutta henkilöä. Kolme heistä kuitenkin vapautettiin huhtikuun alussa. 

Syyttäjä vaatii nyt vain 27-vuotiaalle naiselle rangaistusta taposta.

Hätäkeskuspuheluiden ja rikospaikalta otetuttujen kuvien lisäksi syyttäjä on esitellyt oikeudessa todisteina muun muassa tekovälineenä käytetystä veitsestä otetuttuja DNA-testejä.

Tulosten mukaan veitsestä löydettiin syytetyn naisen, uhrin sekä toisen miehen DNA:ta. 

Oikeudessa on myös määrä kuulla myöhemmin useampia todistajia.

Lue myös:

    Uusimmat