Nainen pelotteli seurustelukumppaniaan nimellä varustetuin hautaristein, sadoin häirintäpuheluin ja piinaamalla isää – "Viimeinen isänpäivä kun poika elää"

3:17
Vainoamisen uhrina on yleensä nainen, mutta rikoksen teko tai uhriksi joutuminen ei kysy sukupuolta. Videolla "Tiina" kerto, miten joutui entisen kumppaninsa vainoamaksi.

Mies ja nainen saivat ehdollista vankeutta piinattuaan miestä ja tämän isää sadoin puheluin ja viestein sekä häriköityä näitä muilla keinoin. Teot tehtiin useiden kuukausien aikana Raaseporissa vuonna 2017.

Kaksikko oli lähettänyt uhrille satoja loukkaavia, asiattomia ja uhkaavia viestejä, soittaneet tälle satoja puheluita, uhanneet polttaa tämän käyttämän mökin lähettäen tälle kuvat mökistä ja bensakanisterista sekä asettaneet ainakin kahdesti miehen nimellä varustettuja hautaristiltä näyttäviä kylttejä tienvarteen asettaen niiden juureen kynttilöitä ja valkoisia ruusuja.

He levittivät myös miehen nimellä ja puhelinnumerolla varustettuja julisteita, joissa oli miestä loukkaavaa tekstiä. Miestä oli syytetty myös eräässä spraymaalilla kirjoitetussa tekstissä syytetty pedofiiliksi.

"Kohta on jäähyväisten aika"

Miehelle lähetetyissä viesteissä oli uhattu miehen ja tämän läheisten henkeä, terveyttä ja omaisuutta, ja pahimmillaan häirintäpuheluita tuli miehen mukaan toistasataa päivässä.

Kaksikko oli lähettänyt myös miehen isälle uhkaavia loukkaavia ja asiattomia viestejä, joissa uhattiin tämän pojan henkeä. Viesteissä kirjoitettiin muun muassa ”viimeinen isänpäivä kun poika elää”, ”kohta on jäähyväisten aika” ja "poika ... tarvitsee ison arkun”.

Tekijä seurusteli uhrin kanssa rikosten aikana

Rikosten tekijät selvisivät vasta poliisitutkinnassa, ja toinen tekijöistä paljastui tämän kanssa seurustelleeksi naiseksi. Suhde loppui naisen osallisuuden paljastumiseen.

Nainen kertoi häirinnän motivaattoriksi uhrin käytöksen, jonka oli halunnut kostaa pahan mielensä takia. Hänen tavoitteenaan oli pelotella uhria, joka joutuikin lopulta hakeutumaan terveydenhuollon palveluiden piiriin tekojen vuoksi. 

Nainen oli saanut rikoskumppanin mukaan toimintaan kertomalla kokemuksistaan, jotka halusi kostaa. Rikoskumppani ja uhri eivät tunteneet toisiaan.

1985 syntynyt nainen ja 1976 syntynyt mies tuomittiin kumpikin vainomaisesta, laittomasta uhkauksesta, viestintärauhan rikkomisesta ja laittomasta uhkauksesta 3 kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja