Nainen murhasi julmasti isoäitinsä ja vammaisen setänsä polttamalla talon – päivitti sen jälkeen someen "Menen vankilaan"

Turun hovioikeus on pitänyt ennallaan Pirkanmaan käräjäoikeuden antaman elinkautistuomion Kangasalan polttomurhista. Kolmekymppinen nainen sytytti sukulaistensa talon palamaan marraskuussa 2017. Kaksi ihmistä menehtyi.

Turun hovioikeus piti ennallaan käräjäoikeuden Lilya Carmen Lilith Lehtoselle antaman tuomion elinkautiseen vankeuteen kahdesta murhasta ja tuhotyöstä. Hänen isoäitinsä ja setänsä menehtyivät palossa. Lisäksi isoäidin ja tämän puolison omistama talo sekä muuta omaisuutta tuhoutui palossa.

Nainen oli käräjäoikeudessa myöntänyt tulen sytytyksen, mutta kiisti murhat. Hän katsoi valituksessaan hovioikeudelle syyllistyneensä yleisvaaran tuottamukseen ja kahteen kuolemantuottamukseen, mutta ei murhiin.

Tuli alkoi talon autotallista olleesta kankaisesta materiaalista, jonka nainen oli sytyttänyt. Palo kyti ja levisi talon rakenteisiin ja sieltä talon katolle. Pelastuslaitoksen saapuessa talo oli ilmiliekeissä. 

Nyt 31-vuotias nainen muutti hovioikeudessa kertomustaan tapahtumien kulusta sanomalla muun muassa, ettei hänellä ollut riitaa isoäitinsä kanssa, kuten hän oli käräjäoikeudessa sanonut. Hovioikeus totesi, että hänen kertomuksensa muuttuminen lisää kertomuksen epäuskottavuutta. Hovioikeus piti voimassa käräjäoikeuden antamat murhatuomiot sekä tuomion tuhotyöstä.

Lehtonen ei ennen tekoa ollut ollut noin kahdeksaan vuoteen yhteydessä isoäitiinsä. Hänen tietokoneensa tiedoista ilmeni, että hän oli ennen tekoa tehnyt useita hakuja muun muassa sanoilla tuhopoltto, rikoslaki ja törkeä tuhotyö. Tulipalon jälkeen hän oli tehnyt Facebookiin päivityksen, jossa hän kirjoitti: "Menen vankilaan". 

Naisen pyörätuolia käyttävä dementoitunut isoäiti kuoli tulipalon seurauksena sairaalassa 16 tuntia palon jälkeen. Elottomana talosta löytynyt nainen oli saatu elvytettyä, mistä huolimatta hän oli saanut palokaasujen seurauksena aivovaurion. Palossa kuoli myös naisen kehitys- ja cp-vammainen setä. Hän kuoli palokaasujen aiheuttamaan myrkytykseen.

Hovioikeuden tuomiosta on mahdollista valittaa vielä korkeimpaan oikeuteen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja