Mainos

Nainen iski veitsen miehensä kylkeen – oikeuden mukaan kyse ei ollut tapon yrityksestä

Miehensä tapon yrityksestä syytetty nainen tuomittiin törkeästä pahoinpitelystä Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa. Toisin kuin syyttäjä, oikeus ei katsonut naisen yrittäneen tappaa miestään, vaikka tämä oli lyönyt miestä puukolla kylkeen.

Välikohtaus sattui pariskunnan yhteisessä asunnossa Kaarinassa viime lokakuussa. Syytteen mukaan väkivallantekoa edelsi riita. 

Miehelle aiheutui veitseniskusta runsasta verenvuotoa ja veri-ilmarinta. Hän sai kuitenkin tilanteen jälkeen apua, sillä nainen soitti itse paikalle ambulanssin ja antoi miehelle ensiapua ensihoitajien saapumiseen saakka.

Yli kahden vuoden vankeusrangaistus

Syyttäjä katsoi, että mies selvisi hengissä "vain satunnaisista syistä" ja vaati naiselle rangaistusta ensisijaisesti tapon yrityksestä.

Käräjäoikeus puolestaan katsoi naisen eduksi sen, että hän oli auttanut miestä ja "vapaaehtoisesti estänyt rikoksen täyttymisen", eli miehen kuoleman.

Käräjäoikeus katsoi naisen syyllistyneen tapon yrityksen sijasta törkeään pahoinpitelyyn. Rangaistukseksi naiselle määrättiin 2 vuoden ja 2 kuukauden vankeusrangaistus.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus antoi ratkaisunsa asiassa viime kuussa. Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja