Mainos

Nainen ei syty uudelle tv-teknologialle

Sähäkät kuvat urheilujuhlista ja toimintaelokuvista, siinä mainosta uuden polven super-televisioille. Silti teräväpiirto ei lyö leiville monessa kodissa, koska sen mainostajat unohtavat naiset.

Asiantuntijat uskovat uusimman lähetysteknologian vastaanoton olevan tahmeaa, koska markkinoinnissa hehkutetaan urheilulähetyksiä ja vauhdikkaita takaa-ajokohtauksia. Noin 19,5 miljoonaa brittiä omistaa teräväpiirto-tv-vastaanottimen, mikä tekee laitteesta tämän hetken suosituimman televisiotyypin.

Kuitenkin vain puolet uuden sukupolven tv:n omistajista maksaa ylimääräistä katsoakseen paremmalla kuvanlaadulla kruunattuja ohjelmia. Lisäksi vain 39 prosenttia teräväpiirtopaketin hankkineista pitää parannettua kuvanlaatua lisämaksun arvoisena.

3D ei innosta

Markkina-analyyseja tekevän Mintelin lukujen mukaan naiset suhtautuvat miehiä innottomammin uuteen tv-teknologiaan, kuten teräväpiirtoon, Blu-rayhin ja 3D:hen. Syy piilee teräväpiirto-ohjelmissa, jotka tällä hetkellä ovat urheilupainotteisia ja näin ollen enemmän miehille suunnattuja. Laadukkaampaa kuvaa tarjoavat kanavat näyttävät runsaasti myös toimintaelokuvia ja luontodokumentteja.

– Naiset ymmärtävät kaksi kertaa miehiä harvemmin, mikä Blu-ray on, ja miehiin verrattuna puolet heistä on sitä mieltä, että Blu-ray-elokuvista kannattaa maksaa ylimääräistä. He osoittavat myös vähemmän kiinnostusta 3D:tä kohtaan, kertoo Mintelin edustaja.

Muotia ja kokkiohjelmia

– Hiukan valoa antaa tieto, että melkein yhtä moni nainen kuin mies on nähnyt 3D- ja Imax-elokuvia teattereissa, ja lähes yhtä moni kuin miehistä on sitä mieltä, että 3D-elokuvan näkemisestä kannattaa maksaa enemmän, hän jatkaa.

Tutkijoiden mielestä tv-valmistajien ja -kanavien kannattaisi keskittyä "kaikkeen muuhun, paitsi urheiluun" voittaakseen "äärimmäisen vaikutusvaltaisen yleisön" eli naisten sydämet.

– Heidän pitäisi yrittää keskittyä toimittamaan toisenlaista sisältöä, jonka tiedetään vetoavan naiskatsojiin, esimerkiksi elokuvia, muotia ja ruoanlaittoa, ehdottaa Mintelin edustaja.

MTV3/dailymail.co.uk

Kuvat: Colourbox

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.