Nainen antoi ilmaiseksi hyväkuntoiset lastenrattaat – hakija pyysi hyvitystä bensoista: "Ihmiset todella harvoin arvostavat, kun he saavat asioita ilmaiseksi"

Onko kohtuutonta pyytää korvausta ilmaisesta tavarasta, joka ei vastannut täysin odotuksia? Ainakin Mumsnet-keskustelupalstan kommentoijien mukaan on.

Jokainen Facebook-kirpputoreilla ja muissa vastaavissa palveluissa asioinut tietää, kuinka tuskaiseksi helppo myyntiprojekti voi pahimmillaan äityä.

Hinnasta ja tavaran kunnosta voi esimerkiksi olla todella paljon eriäviä mielipiteitä ostajan ja myyjän välillä.

Näin kävi myös eräälle äidille, joka halusi antaa lastenrattaat ilmaiseksi. Hän jakoi turhautumisensa brittiläiselle äideille suunnatulle Mumsnet -keskustelupalstalle.

Alla olevalla videolla Elisa kertoo, kuinka hän on löytänyt kirpputoreilta ja roskalavoilta jopa tuhansien eurojen arvoisen tuolin ja Pradan laukun. (Juttu jatkuu videon jälkeen.)

8:47

– Laitoin ilmoituksen ilmaisista lastenrattaista ryhmään (hyvä merkki). Joku kysyi, olivatko ne hyvässä kunnossa ja että he olisivat todella kiitollisia, jos voisivat saada ne. Sanoin kyllä, ne ovat todella hyvässä kunnossa (kuten ne ovat), äiti kirjoittaa keskustelupalstalla.

– Niissä on kuitenkin sivussa liitin (ei oikeastaan relevantti kohta), jossa on halkeama, se on silti käyttökelpoinen, mutta siinä on halkeama. En ajatellut siitä mitään.

– Nainen viestitti minulle sanoen, että hän huomasi, että liittimessä on halkeama, mutta minä sanoin, että ne ovat todella hyvässä kunnossa, ja että hän ei olisi ajanut 30 mailia [48 kilometriä] niiden takia, jos en olisi sanonut, että ne ovat todella hyvässä kunnossa ja nyt hän haluaisi saada bensarahansa takaisin.

Lastenrattaiden hakijan mielestä nainen ei ollut siis kertonut rattaiden todellista kuntoa ja täten hän halusi korvausta ilmaisten rattaiden hakemisesta.

"Hänen olisi pitänyt tarkistaa ne ennen kuin olisi ottanut ne"

Keskustelun aloittanut nainen miettikin palstalla, olisiko hän kohtuuton, jos sanoisi lastenrattaiden hakijan pyyntöön ei.

Monien kommentoijien mielestä äiti ei olisi kohtuuton ollenkaan, jos hän ei suostuisi maksamaan naiselle bensarahoja. Monet pitivät lastenrattaiden hakijan pyyntöä kohtuuttomana.

Osa neuvoi keskustelun aloittajaa vain estämään naisen tai sivuuttamaan viestin täysin. Toiset käskivät ilmoittamaan naisesta myyntiryhmän ylläpitäjille.

– Eli hän otti ne mukaan ja löysi halkeaman, kun hän tuli takaisin? Huono homma, hänen olisi pitänyt tarkistaa ne ennen kuin olisi ottanut ne. Ei todellakaan bensarahojen palautusta. Minä sanoisin hänelle, että jos hän haluaisi sellaiset täydellisessä kunnossa, hänen pitäisi mennä ostamaan sellaiset kaupasta, eräs kommentoi.

– Käske häntä antamaan lastenrattaasi sitten takaisin. Ja kieltäydy bensarahoista. Ihmiset todella harvoin arvostavat, kun he saavat asioita ilmaiseksi, toinen kommentoi.

Monet kommentoijat myös epäilivät, että lastenrattaiden hakija yrittäisi itse myydä lastenrattaat ja siksi halkeama oli ollut tälle ongelma.

– Kuulostaa siltä, että "hyvässä kunnossa" oli tismalleen oikea kuvaus. Et sanonut "virheettömässä kunnossa" tai "loistavassa kunnossa", eräs muistutti.

Lähteet: Mumsnet, Kidspot

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja